Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Ruma je kurva na samrti

Pre nego što neko naslov teksta shvati u pogrešnoj konotaciji, da se ogradim da se radi o pesmi jednog od mojih omiljenih bendova Down - New Orleans is a Dying Whore.

Ruma je kurva na samrti

Elem, za razliku od onog perioda osamdesetih, kada smo svi živeli punim plućima u našem gradu, i onog u devedesetih kada se jedva preživljavalo ukoliko nisi član neke kriminalne grupe, danas se, nakon 14 godina otkad smo skinuli Miloševića, a u čijem sam rušenju učestvovao i više nego aktivno, postavlja pitanje da li ostati ovde ili jednostavno dići sidro i ostaviti Rumu i Srbiju na milost i nemilost ološa koji je trenutno vodi.

Na njihovu sreću, jer na tome se radi od 2003. godine kada je ubijen Đinđić, oni upravo žele da svi ćutimo, podvijemo rep međ' noge i šapućemo u naša četiri zida sve ono što ne smemo naglas, na ulici, u svom preduzeću, među prijateljima jer sada i zidovi imaju uši i oči. Da se razumemo, nisam bio preterani fan Zorana Đinđića dok se sve to dešavalo, ali njegovo ubistvo mi je u neku ruku otvorilo oči. Jer, zašto ubiti nekog ako ne vredi bilo čemu? Naročito u Srbiji. Može se samo pretpostaviti šta bi se ili ne desilo da je čovek ostao živ, ali to je pitanje u stilu Ace poštara: ŠBB KBB - Šta bi bilo kad bi bilo.

U šta se to Ruma kao opština pretvorila, a najvažnije je u šta ste se to pretvorili vi, njeni građani?

Evo u šta: U preko 50 hiljada poluživih telesa koji žive od danas do sutra, kojima je svejedno ko im je na čelu opštine, kojima je svejedno što je plava sekta zvana Srpska napredna stranka sa osvojenih 14 odbornika na izborima u Rumi, uspela da političkim igrarijama kupi još toliko odbornika u SO Ruma i tako poništi izbornu volju građana. Ljudi se prodaju za šaku pirinča, za ručak kod Trna ili u Kudoškom raju, za nešto što misle da je sigurica iako ih svaka naredna vlast demantuje otpuštanjem.

Svi vi koji pratite ovaj portal godinama unazad znate da se ovde nije imalo pardona prema vlasti na čelu sa Demokratskom strankom i Socijalističkom partijom Srbije, tj. sa Goranom Vukovićem i Draganom Kardašem. Kao što to obično biva u mentalitetu prosečnog srpskog glasača, na njih ste već zaboravili. Ja, naravno, nisam.

Isto tako nisam zaboravio ko su u Rumi bili pre samo nekoliko godina Aleksandar Martinović, Srđan Nikolić, prepošteni Slađan Mančić, Angelina Sibinčić i ostala radikalska gamad.

Šta vam se to desilo? Čemu tolika apatija?

Prošle godine sam, nakon obilaska istočne i zapadne Nemačke, napisao članak "Zašto ću se jednom kandidovati za predsednika opštine Ruma" a koji možete pročitati ovde.

Čini mi se da ću, nakon svih ovih gadosti koje ste spremni da trpite u našem gradu, ipak odustati od ove ideje.

Više će vas voleti i "uraditi" za naš grad grobar Mančić, doktor Martinović, razni bibliotekari i ostali skorojevići i partijski delegati.

Više se ne mogu nabrojati afere koje tresu vladu Picoustog premijera, njegovog brata, lažiraju se podaci u APR-u, obećavaju se ostavke, dižu se plate ministrima dok se smanjuju penzije i plate vama, običnim smrtnicima, koji svakodnevno birate da li da ostanete gladni ili kupite lekove, kako biste preživeli još jedan dan u ovom paklu.

Zašto u ovog bolesnog čoveka na čelu Vlade Srbije gledate kao u spasioca Srbije? I Rumljani, da li ćete na narednim lokalnim izborima glasati za Slađana Mančića, oličenje pismenog, školovanog, kulturnog gradonačenika?

I, naravno, za kraj, Down i New Orleans is a Dying Whore, samo za moj rodni grad. ;)
s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?