Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

I posle Mirka Mirko

U subotu, 6. decembra, održaće se još jedna besmislena sednica Skupštine opštine Ruma na kojoj će se obaviti formalnosti i podaničkim dizanjem ruke usvojiti kojekakve odluke predložene od strane (sumnjivih) članova Opštinskog veća Opštine Ruma.

Mirko Stojčić
Mirko Stojčić, direktor

Svakako, moja omiljena tačka, koja je uvek i poslednja na dnevnom redu, su imenovanja.

Na sutrašnjoj sednici, osim razrešenja i imenovanja u školskim odborima i komisijama, moj (tajni) obožavalac i najpošteniji penzioner sa ovih prostora, Mirko Stojčić, biti postavljen za v.d. direktora JP "Vodovod", umesto Mirka Stojčića, sadašnjeg direktora JP "Vodovod" u Rumi.

Moj dobri stari drug Mirko, koji zna da me maltretira telefonskim pozivima vikendom i koji voli da me naziva kopiletom i preti tužbom, ipak neće podneti ostavku na direktorsko mesto, jer mu, nema drugog objašnjenja, to čast ne dozvoljava.

Kada sam u aprilu razgovarao prvi put sa Mirkom, pomislio sam u sebi, "samo čovek koji je prošao sito i rešeto, stari lisac i direktor starog kova, može da u ova teška krizna vremena prihvati funkciju na kojoj neće dobiti ni dinara". Ali, gle vraga, moj drug Mirko me je brzo demantovao. Čim je zajašio "Vodovod" digao je plate knjigovođama, zaposlio vođu naprednjačkih botova u Rumi Aleksandra Kejića i još nekoliko dilbera, posmenjivao stare i postavio svoje, a sebi, naravno, redovno isplaćivao plate.

Ubrzo je Mirko shvatio da mu sa mnom neće biti lako, te mi se za vreme majskih poplava nije javljao na telefonske pozive, a sve pod patronatom tadašnjeg "komandanta" Štaba za vanredne situacije i predsednika opštine Dragana Panića. Bili smo uskraćeni za informacije, te smo se na razne načine dovijali kako bismo građane obaveštavali o situaciji na teritoriji opštine Ruma. Sve do mog hapšenja naručenog od strane već pomenutog Panića.

Pre nekoliko dana, verovatno revoltiran komentarima na portalu gde ga ljudi prozivaju za otpremninu koju nije vratio i penzijom u koju nije otišao, Mirko se, nakon popodnevne dremke a nije neverovatno da je bio i pod dejstvom vinjaka, latio telefona i okrenuo moj broj, misleći da ja njegov nemam. I usudi se ovaj beskičmeni oblik života da mi zapreti tužbom a zatim kurvanjski spusti slušalicu.

I posle Mirka Mirko
Pinokio efekat - kada čovek laže

Moj predobri Mirko, dozvoli da Te podsetim na Tvoja obećanja: vratićeš otpremninu i kada za to dođe vreme, otići u (ne)zasluženu penziju. Da li Si vratio otpremninu, Mirko? Zašto Si se prihvatio da ostaneš na mestu direktora kad si zreo za penziju? Mirko, kada ćeš u penziju, Mirko, i prepustiti nekom stručnom da vodi ovo gubitaško preduzeće i pokuša da ga digne na noge?

Mnogo pitanja, Mirko, ali Tvog odgovora ni u najavi.

U nadi da Ćeš me ponovo pozvati u večernjim satima, tvoj najverniji N.T. te pozdravlja uz odgovarajuću muzičku numeru:
s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?