Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Jedan sasvim običan dan barona Aleksandra fon Martinovića (VIDEO)

Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je namerna. Vreme oko Nove godine.

Jedan sasvim običan dan barona Aleksandra fon Martinovića (VIDEO)
Baron Aleksandar fon Martinović, ležeran

Pola osam ujutro...

Zakić (šoferčina): Šefe, ja ispred Vaše kuće džedžim već 20 minuta. Gde ste, bogajebo?
Baron fon Martinović: Matovi, još se valjUškam u kvevetu, noćas smo zabovi u "Unu" do dva, nije mi ni do čega.
Zakić: Jebiga, trebalo je da mi javite, govno mi se smrzlo u autu. Dokle sa ovim merama štednje? Pa, zar ne mogu ni grejanje da uključim?!
Baron fon Martinović: Umesto da mi zahvaviš što i imaš do jaja plaćen posao, ti mi u sedam ujutvo skačeš po ganglijama. Uzmi slobodan dan, potevaj kombi, skupi ekipu i idite upucajte neku živuljku.
Zakić: Šefe, najbolji ste! Neka mi neko nešto prisere za vas, pa dobiće bajonet u bubreg k'o jedanput jedan.
Baron fon Martinović: Da, da, ajde, pavi, pusti me...

Nešto kasnije...

Baron fon Martinović: Sandva, sad se nešto vazmišljam dok sam u WC-u, a tad se uvek setim Svđe, vidi, 'leba ti, da li je pvošao vok za vaspisivanje konkuvsa za divektore javnih pveduzeća?
Popović (sekretarica opštine): Važi, šefe. Evo, odmah.

Malo kasnije...

Popović (žvaćući kiflu sa susamom): Vaša veličanstvenosti, imam loše vesti! Rok je istekao, Srđan, Rada i ekipa su već dva puta bili v.d. direktora, po zakonu više nemaju prava ni da konkurišu!! Šta ćemo sad? Pitala sam Slađana, on me gleda kao tele u šarena vrata, ne zna o čemu pričam.
Baron fon Martinović: Sandvice, bez histevije. Nema vazloga za paniku, ne bih ja bio desna ruka Sultana Av Vučića da nisam to što jesam. Pazi 'vamo: napiši dopis pvedsednicima Nadzovnih odbova da im kao Skupština opštine naveđuje da zaključe ponovo ugovove o vadu sa divektorima. Stavi da smo odvžali sednicu 30. decembva, ko ga jebe, neće to niko pvovevavati, pa i ludi Bovović je na odmovu, a znaš da je on picajzla i da sve čita.
Popović: Jaoooj, šefe, kakva genijalna ideja. Idem odmah. Da stavim u potpisu "Predsednik SO Ruma Aleksandar Martinović"?
Baron fon Martinović: Nemoj ovaj put, vokni samo moje ime, neće niko ni primetiti da ne piše "pvedsednik SO Vuma".
Popović: Ma da, i to što kažete.

Oko podneva...

Popović: Šefe, opet ja, izvinjavam se što smetam. Otkucala sam sve, jeR možete doći da potpišete dopis?
Baron fon Martinović: Gde si?
Popović: U kancelariji. Biću tu još nekih pola sata, pa ću da odem do grada, videla sam neke čizmice za zimu u jednoj prodavnici te sam mislila da skoknem, da ih pazarim.
Baron fon Martinović: Ne može. Sačekaj tvi sata, pa posle posla idi gde hoćeš. Tveba da te vidi onaj majmun Tomić sa povtala pa da posle seve kako funkcionevi opštine za vveme vadnog vvemena obilaze butike? Sačekaj me, kad dođem, dođem. Do tvi ću biti tu.
Popović (sa setom u glasu): Dobro, Vaša visosti.

Jedan sasvim običan dan barona Aleksandra fon Martinovića (VIDEO)
Slađan Mančić, predsednik

Oko dva popodne... Gradska kuća...

Baron fon Martinović: Gde si, Svatki, vagina mu matevina!!!
Mančić (predsednik): Ne tako glasno, Vaša strogosti, još mi glava puca od noćas, jeb'o me vinjak.
Baron fon Martinović: Zato ja samo kokišku, neko mova biti pvibvan ujutvo. Gde je Sandva?
Mančić: Mislim da je u kancelariji. JeR ste pogledali tamo?
Baron fon Martinović: Nisam, pvavo sam kod tebe došao.
Mančić: Šefe, počastvovan sam, petla mi mog.
Baron fon Martinović: Ne sevi. Odoh do nje.

Kancelarija sekretarke Popović...

Baron fon Martinović (razdragano): Gde si, Sandrva, gvom te ubio!
Popović (vadi ruku iz Smokija): Poštovanje, Vaša snishodljivosti! Jeste dobro? Evo, ja se nešto prehladila, hvala na pitanju.
Baron fon Martinović: Da, da, baš vepo... Daj da potpišem onaj dopis, pa da pavim do Beogvada, moram da se vidim sa onom Džudžom, Džedžom, kako se već zove, jebo je nadimak...
Popović: Evo, sve je spremno.
Baron fon Martinović (potpisujući): E, jesi ga sastaviva, svaka čast.
Popović (sramežljivo): Jaoooj, hvala, šefe. Svaka vam je k'o u Njegoša.

Beograd, oko pet popodne, kafana Manjež...

Baron fon Martinović: Zdvavo, Džudžo, jev me dugo čekaš?
Aleksandra Stojković Džidža (pevaljka, šaljivo): Vaša preneraženosti, nije Džudža već Džidža. Ali, opraštam vam, ipak ste vi ljubitelj krajiške muzike te smo vam mi, estradne ličnosti, manje poznati.
Baron fon Martinović (grokćući): "Ponosim se pvecima i vodom, ponosim se pvecima i vodom, Nije vino kad se meša s vodom, nije vino kad se meša s vodom, Ženiću se, ponude su javne, mova biti vjeve pvavoslavne, Ženiću se, ponude su javne, mova biti vjeve pvavoslavne, Ćivilicu i čita i piše, ćivilicu i čita i piše" jaaaaaaoooooj, jev znaš to da otpevaš, Džudžo?! Ima da govi tvg za svpsku!!!
Džidža: Neka vam to peva Momo, ja ću da rokam po Ceci i Seki.
Baron fon Martinović: Dogovoveno. Nego, nemam puno vvemena, samo sam došao da ti kažem da ćemo ti svedstva pvebaciti dan pve dočeka, da se ne bvineš. Da imaš neki dinav da potvošiš i u Vumi, a? Ovtak, vvasnik moje omiljene kafane će dvžati šank to veče, pa počasti nekog.
Džidža (usplahireno): Lepa vest, Vaša uzvišenosti! Hvala vam puno. Neka samo čujem neku lošu protiv vas, ima da... Uf!!
Baron fon Martinović: Da, da, vepo, ajd zdvavo!

Ruma, osam uveče...

Baron fon Martinović: Svđo, vumeni moj, jesi video onaj dopis? I dalje ćeš biti najglavatiji u Stambenom, iako nemaš ni škole za to mesto, da ne spominjem da ni po zakonu ne smeš ni konkuvišeš a kamovi da budeš divektor?
Srđan Nikolić (direktor JP "Stambeno" i poznati rumski šerif): To mi reci, Aco, pička mu materina! Čim dođem ujutro u firmu, reći ću da maloj da prebaci pare "Dastu" za par gajbi piva, vinjak za Slatkog i za tebe jedan Džim Bim!! Kad je bal, nek je maskeRbal! Nego, hoće neko provaliti o čemu se radi?
Baron fon Martinović: Vode moj, na šta ja tebi vičim?! Ti znaš da niko od odbovnika ništa ne čita, Bovović je na odmovu, koliko znam, ovo smo pvovukli 'ladno, ne budi bez bvige!
Nikolić: Do jaja! Je l' Rada, Vladislava i ostali ostaju direktori?
Baron fon Martinović: Navavno, šta me pitaš gvuposti. Ajde, odoh da gledam Neđu Kostića, u gostima mu moja omiljena gvupa "Svpska Tvomeđa". Čujemo se sutva, pazi na se!
Nikolić (veselo): Važi, Acika, na vezi smo!

U međuvremenu, na jednom od planinskih vrhova u Srbiji...

Borović (demokrata, odbornik, čita pristigli mejl): Šta je ovo, boga mu poljubim? Ček, ček, pa mi sednicu nismo imali 30. decembra! Je l' ovaj Martinović toliki magarac? Šta je mislio, da ja, JA, neću ovo primetiti?!?!?! Sad je vodio ljubav sa ježom u leđa! (Uzima telefon u ruku) Bojane, krećem da pišem krivičnu prijavu protiv Martinovića zbog zloupotrebe službenog položaja. Šaljem ti fotku dokumenta koju sam upravo dobio!
Bojan Pajtić (predsednik DS-a): Je l' moguće da je toliki idiot? Hahahahaha!!!
Borović: Očigledno da jeste. Hahahahaha!!!

Nastaviće se...
s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?