Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Sto dana ničega nove vlasti u Rumi

Prošle nedelje nova vlast u Rumi napunila je prvih sto dana rada. Za one koji su očekivali neku promenu, desilo se upravo ono "tresla se gora, rodio se miš".

Sto dana ničega nove vlasti u Rumi


Od nekih promena, osim kadrovskih, gde su iz opštinskih fotelja isterani stari, a u koje su zaseli novi, nije se desilo bukvalno ništa.

Svi oni koji su kritikovali da se u opštini nalaze partijski vojnici i dizači ruku prvi su nagradili preletače, zatim zaposlili sinove, dok su oni iz bivše garniture samo degradirani ili premešteni na nova radna mesta.

Tako imamo situaciju da je Stevan Kovačević, novopostavljeni "ministar kulture Rume" odmah nakon promene vlasti zaposlio svog sina u Opštinsku upravu, naravno, bez konkursa, a verovatno po zasluzi. Kovačević, takođe preletač, bivši je član SPS-a i potpredsednik SO Ruma za vreme radikalske vlasti u Rumi, trenutno je postavljen za predsednik takozvanog Saveta za kulturu i informisanje rumskih naprednjaka.

Dragana Gudurić i Tomas Vučković, preletači u nekoliko navrata, kao nagradu za svoj potpis naprednjacima obezbedili su sebi radno mesto u JP "Gas Ruma". Takav je bio dogovor, saznali smo iz naprednjačkog tabora, ukoliko oboje "promene dres".

Direktorica Doma zdravlja Ruma Snežana Bojanić Stojić prva je nagrađena ovom foteljom, a naprednjacima se odužuje u ovoj predizbornoj kampanji "predavanjem" po selima rumske opštine u kojima "edukuje" žene o prevenciji raka dojke.

Formirane su, a neke će tek da se formiraju, kojekakve opštinske komisije u kojima bi trebalo da onaj srećni član SNS koji je blizu Martinovićevih skuta uzme neki dinar i time bude zahvalan novoj vlasti na "zaposlenju".

Predsednik SO Ruma Aleksandar Martinović po postavljenju na ovo mesto obećao je građanima Rume bolji život u 2014. godini, jer "je uspostavljena vertikala sa vlasti na republičkom nivou". Martinović je verovatno mislio na građane Rume članove SNS-a, koji se masovno ovih dana učlanjuju u ovu stranku. Naravno, za one sa plitkom pameću i inteligencijom kokoške, učlanjenje znači posao za sina, kćerku, sebe.

Onaj ko se ikad učlanio u neku stranku zna da su ove priče sviranje pimpeku, jer kako trenutno stoje stvari među naprednjacima, ova stranka u Rumi broji oko 2000 članova. Dakle, svi oni očekuju od svoje stranke posao. A njega ni na vidiku.

U poslednjih nekoliko dana svedoci smo otvaranja nove fabrike memorijske pene u rumskoj opštini.

Ne moram da podsećam, ali za one sa kratkom pameti i Alchajmerom to ću i učiniti, da je ova fabrika u Rumi zahvaljujući, ovo teška srca priznajem, bivšem predsedniku opštine Ruma Goranu Vukoviću, koji je ovu investiciju najavio u februaru 2013. godine, što će reći, naprednjaci se kite tuđim perjem.

Ako ste već zaboravili plakate sa likom Vukovića, Kardaša, Došena i Voje Đapića, vreme je da se pitate šta je sa pomenutima.

Naprednjaci su najavljivali kojekakve krivične prijave protiv pomenutih čim dođu na vlast. Koliko vidimo, svi su ih zaboravili, više ih niko ne spominje. Štaviše, jedan od njih im je koalicioni partner, organizuje u svom selu "Krajiške večeri" u predizbornoj kampanji, Kardaš sedi u jednoj od opštinskih komisija, a brat "finansijera koalicije 357", kako su ga naprednjaci prozvali, sedi u Opštinskom veću Opštine Ruma.

Ukoliko niste opijeni ljubavlju prema Martinoviću, Vučiću, Tomi Nikoliću, Tadiću, Dačiću, Čanku, Čedi i onima koji nas jašu dve decenije, menjajući pravac delovanja, skidajući nacionalistički bedž sa "evropskog" odela pretvarajući državu u totalitarni režim ili ste od onih koji svoj glas nisu prodali za mesto pored biračkih kutija i 1.500,00 dinara, eto prilike da svoj revolt kreativno iskažete na glasačkom listiću u nedelju, 16. marta.

A kada dođu lokalni izbori, setite se gorepomenutih.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?