Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Opština Ruma: Reci 'NE' bebama

Opštinsko veće Opštine Ruma na poslednjoj sednici ovog tela donelo je odluku da se našoj sugrađanki B.M. ne odobri novčana pomoć za nezaposlene porodilje u visini od 10 hiljada dinara. Razlog - prebivalište u Rumi kraće joj je od 6 meseci.

Opština Ruma: Reci 'NE' bebama


Podsećamo, krajem 2011. godine, tadašnja vlast u Rumi na čelu sa Demokratskom strankom i Socijalističkom partijom Srbije donela je odluku da se sa 10.000 dinara pomogne nezaposlenim porodiljama dvanaest meseci od porođaja.

B.M. uložila je žalbu Opštinskom veću na prethodno donesenu odluku da joj se sredstva ne odobre iz već pomenutog razloga. Žalba je takođe odbijena.

Malo je verovatno da je B.M. put naveo u Rumu sasvim slučajno i da je tu imala strastvenu aferu sa nekim ovdašnjim te se desilo šta se desilo i da je ostala trudna. Ili da je putem veštačke oplodnje odlučila da od Opštine Ruma iskamči po 10 soma dinara u narednih 12 meseci i sa tim bogatstvom, sa svojom bebom, ležerno živi u Rumi.

Sa druge strane, vrlo je verovatno da je B.M. sklopila brak u Rumi, ostala ovde da živi i samim tim stekne pravo na neku vrstu socijalne pomoći.

Nažalost, rumsko sunce je neće ogrejati, bar ne u narednih godinu dana, dok ne bude bila u mogućnosti da se zaposli. Onima koje kroje opštinski budžet nisu važne bebe, mladi roditelji, bela kuga protiv koje se "borimo" decenijama unazad. Važnije je izdvojiti preko pola miliona Organizaciji rezervnih vojnih starešina opštine Ruma, odgajivačima golubova pismonoša 50 hiljada dinara, Klubu privrednika opštine Ruma (zar ne privređuju?!) 70 hiljada dinara i tako dalje.

I u ovom slučaju pokazalo se da nepismeni pišu zakone, vode opštinu i donose odluke. Realno je reći da su ih nepismeni i namestili u fotelje po sistemu "kakav narod, takva vlast", a ovim putem oni koji odlučuju u rumskoj opštini uputili su jasnu poruku budućim porodiljama u sličnim situacijama: "Vaše bebe ovde nisu dobrodošle, pare dobiti nećete".


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?