Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

UZNEMIRUJUĆE: Rumski SNS priznao da medije plaća da o njima lepo pišu

Ponekad je stvarno frustrirajuće kada se pisanom rečju moraš boriti protiv takvih intelektualnih i moralnih gromada kao što su Mančić magistar Slađan, Martinović pola miliona Aleksandar, Panić nadzorni Dragan, Ljubišić prepošteni Dušan i ostalih nepomenutih umivenih radikala.

UZNEMIRUJUĆE: Rumski SNS priznao da medije plaća da o njima lepo pišu
Tri S Rumu spasava: Steva, Slađan, Sandra

Umesto da po ovako lepom vremenu pišemo o cveću, moru, jezeru, bazenu, dečijim igrama i slično, prinuđeni smo da svoje misli usmerimo na one koje misle da su bogom dani da vladaju plebsom, a koji su na vlast došli kupovinom odbornika sumnjivog morala.

Tako je administrator Fejsbuk stranice rumskih nazadnjaka u pola noći, izazvan poslednjim tekstom na portalu o (ne)radu opštinskih organa, smislio dubokoumnu misao na kojoj je radio tri sata. Evo šta redakciji portala, nepismeno kako smo i navikli, poručuju Martinović i drugari:

UZNEMIRUJUĆE: Rumski SNS priznao da medije plaća da o njima lepo pišu
Tri lajka za dubokoumnu misao

"Порука онима који свакодневно и упорно напрежу мождане вијуге не би ли измислили још неку ситну пакост о нама само зато што не пристајемо да им плаћамо за похвале на њиховој разгласној станици : УЗАЛУД ВАМ ТРУД, ПЉУВАЧИ!"

Dakle, slaboumni radikal priznaje da ostalim medijima na teritoriji rumske opštine plaća za pohvale.

Kako li se osećaju drugovi i drugarice iz Sremske televizije, Radio Srema, Sremskih i Rumskih novina kada im iz budžeta legnu milioni za njihove hvalospeve opštinskoj garnituri (i prošloj i trenutnoj) u Rumi? Verovatno kao dame iz Ulice crvenih fenjera ili, da budemo lokacijski bliži, kao prijateljice noći u blizini beogradskog Plavog mosta.

Ipak, ne bilo mi teško, te odem na tekst od kojeg je nazadnjake ponovo zabolela prazna glava, a sve u nadi da ću pronaći neku pakost.

Pročitam tekst, za sitne pakosti sam, po navici, uzeo lupu pomoću koje tražim buve na psu. Ne nađoh ništa. Sve tačno, sve istina, od pakosti ni traga.

Pička mu materina, mislim se, da nije neki član sa nadom o zaposlenju u neko javno preduzeće ponovo odneo neku brlju svojim šefovima? Da li sa vodom "seku" tu žestinu koju u svojim prostorijama ispijaju u pola noći? Da se nije na tržištu ponovo pojavila zozovača? Da se nije, nedajbože, administrator počeo drogirati?

Pitanja na koja odgovore u ovim teškim trenucima nećemo dobiti.

Dragi radikali, biću kratak, jer ne želim da svoje jagodice na prstima trošim na vas:

Da je ovo normalna, a ne banana država, morali biste (kao i ovi pre vas) da raspišete konkurs za medije, a na osnovu čitanosti, slušanosti, posećenosti i plana rada za naredni period svakog medija pojedinačno, izdvojite sredstva koja ne idu iz vašeg džepa, već sredstva koja građani Rume izdvajaju iz svog, a koji imaju pravo da znaju šta se u njihovoj opštini dešava. I da li ste stvarno mislili da biste nešto promenili u našoj uređivačkoj politici kada biste i dinar izdvojili iz budžeta za portal?

Sa željom da na smetlište istorije rumske opštine odete brže nego što očekujete, srdačno vas pozdravljam.

N.T.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?