Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Ruma na vodi 2010 - 2020

Polako se bliži 5. septembar, dan kada će hiljade Rumljana i Rumljanki pohrliti u konferencijsku salu KC Ruma, gde će stručnjaci famozne firme engleskog naziva Development Consulting Group (DCG) iz Beograda predstaviti OSNOVNE PRINCIPE I METODOLOGIJU PROCESA REVIZIJE POSTOJEĆEG STRATEŠKOG PLANA ODRŽIVOG RAZVOJA OPŠTINE RUMA 2010 - 2020.

Ruma na vodi 2010 - 2020
Poslao sam 150 poziva a niko neće doći jer ljude boli kurac! Hahahahaha

Šta je ovo, koja pička materina? Koji su sad pa ovi, beogradski stručnjaci, da nama, u srcu Srema, predstavljaju osnovne principe, bla, bla, bla, održivog razvoja opštine za period 2010 - 2020, kad smo već skoro na izmaku 2014. godine?

U stilu Ivane Španović skoknem na sajt pomenutih stručnjaka, a tamo poslednji podatak iz maja 2012. godine!!! Kroz glavu mi kao Halejeva kometa prostreli misao kakvi su ovo stručnjaci koji od 2012. do danas nisu kurcem mrdnuli već su si našli za shodno da nama sole pamet, pored takvih lokalnih stručnjaka kakvi su Slađan Mančić, Dragan Panić, Dušan Barać i njegov imenjak Ljubišić, a o Aci dr Martinoviću da ne govorimo?!?!

Na sajtu APR-a ovu kompaniju je nemoguće naći, bar ne po imenu po kom se predstavljaju. Opet je u pitanju crna magija skuvana u loncu neke babe u Klenku, a za koju je sav materijal pripremio Mančić! Drugog, racionalnijeg, odgovora nema.

Na zvaničnoj prezentaciji opštine Ruma cela stvar zvuči mnogo zajebano:

"Predsednik Opštine je uputio poziv na preko 150 adresa (privrednih subjekata, omladine, udruženja, organizacija, predstavnika medija...) za učešće u radu radnih grupa koje će biti formirane i u okviru kojih će se kreirati nove mere, programi i projekti i dati  doprinos za razvoj strateškog dokumenta koji je od velike važnosti za budući razvoj opštine Ruma."

Sablažnjen ovom brojkom pregledam poštu, ali Draganovog poziva nema! Malo li je 150 subjekata, kako će se njihovi predstavnici nagurati u konferencijsku salu tog famoznog 5. septembra? O čemu Panić razmišlja kada pošalje 150 poziva?! Da li uopšte i razmišlja?!

Kako se dalje kaže iz kabineta pomenutog "gospodina", "Naravno, građani opštine Ruma će imati priliku da tokom javne rasprave daju svoje ideje, predloge, komentare, sugestije na nacrte dokumenta i projekata, pripremljenih od strane radnih grupa".

Pa, ovo je da se usereš od smeha i tuge u isto vreme. Ovo će Rumljanima značiti toliko koliko i dve veverice zatvorene u kavezu na Borkovcu. Sve je to slatko, trebalo bi ih pomaziti, ali samo ako da gazda.

I opet, ništa bez pokrajinske Vlade koja sve finansijski podržava. Izgleda da bez Pajtićevog amina predsednik Panić ne može ni kurcem da mrdne.

Da li ovih 150 poziva koje je čika Dragan Nadzorni uputio na isto toliko adresa znači da niko drugi neće moći da prisustvuje tom vudu ritualu u samom centru Rume? Da li će na vratima KC Ruma na kojim velikim slovima piše IN ("Ulaz", boktejebo, pa to ni Google ne prevodi tako) stajati neka naprednjačka svinja koja će imati odrešene ruke da po svom nahođenju pušta koga hoće u tih pedesetak kvadrata u kojima će Beograđani soliti pamet prisutnima?

Taj (crni) petak nije daleko, pa ćemo sa zadovoljstvom prisustvovati ovom događaju. Naravno, ako naprednjaci budu dobre volje i na vrata "IN"-a postave nekog ko nas neće prepoznati.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?