Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Deset filmova u 2013 od kojih najviše očekujem

Ovo je lista 10 filmova od kojih najviše očekujem u 2013. godini. Naravno, ovo je moj izbor, možda se nećete složiti sa nekim od filmova. Ako želite, možete ostaviti i svoj favorit ili listu filmova u odeljku za komentare.

Deset filmova u 2013 od kojih najviše očekujem

NYMPHOMANIAC (režija: Lars Von Trier)

Na desetom mestu je film kontroverznog Lars Von Triera. Ne odstupajući od svoje reputacije, ove godine treba da izda svoj možda i najkontrverzniji film. Za sada se ne zna mnogo toga o radnji, osim da će u njemu biti prikazana ispovest nimfomanke. Najintrigantnije je to da će scene seksa biti nesimulirane. Pored standardne glumačke ekipe koja sarađuje sa Trierom (Charlotte Gainsbourg, Willem Dafoe, Udo Kier), pojaviće se i neka totalno neočekivana imena, pogotovo kad vidimo o kakvom se filmu radi (Shia LaBeouf, Christian Slater).

Mislim da je nemoguće pretpostaviti šta će ispasti od svega ovog. Kao i prethodni njegovi filmovi, može biti odličan i zauvek promeniti kinematografiju, ali može biti i totalni promašaj. Jedno je sigurno: niko neće ostati ravnodušan.


Deset filmova u 2013 od kojih najviše očekujem

ONLY GOD FORGIVES (režija: Nicolas Winding Refn)

Na devetom mestu je film još jednog danskog režisera. Posle odličnog filma "Drive", Nicolas Winding Refn ponovo sarađuje sa Ryan Goslingom. Gosling ovde tumači gangstera koji je prognan na Tajland i traži osvetu za ubistvo svog brata. Tamo izaziva policajca koji mu je ubio brata na kik-boks meč, kako bi izravnali račune. Radnja je sigurno kompleksnija, ali ovo je sve se zna, za sada. Sudeći po teaser traileru, očekuje nas još jedan dobar film.


Deset filmova u 2013 od kojih najviše očekujem

STOKER (režija: Chan-wook Park)

Ovo je prvi film južnokorejskog reditelja Chan-wook Parka koji radi na engleskom jeziku. U pitanju je horor-triler. Posle filmova kao što su "Oldboy", "Joint Security Area" i "Sympathy for Lady Vengeance" očekivanja su velika. Naslovne uloge tumače Mia Wasikowska, Nicole Kidman i Matthew Goode.


Deset filmova u 2013 od kojih najviše očekujem

INSIDE LLEWYN DAVIS (režija: Ethan Coen, Joel Coen)

Tri godine se čekalo na novi film braće Coen. Film prati život pevača i tekstopisca u Nju Jorku 60-ih godina prošlog veka. Uloge tumače John Goodman, Carey Mulligan, Justin Timberlake. Braća Coen iza sebe imaju 15-ak filmova i svaki je bio odličan, nadam se da ovaj neće pokvariti tradiciju.


Deset filmova u 2013 od kojih najviše očekujem

SIN CITY: A DAME TO KILL FOR (režija: Frank Miller, Robert Rodriguez)

Drugi nastavak filma Sin City donosi nam skoro sva veća glumačka imena iz prvog dela (Bruce Willis, Jessica Alba, Mickey Rourke, Rosario Dawson...), uz neke nove (Joseph Gordon-Levitt, Josh Brolin). Robert Rodrigez se ponovo udružio sa tvorcem stripa "Grad greha", Frenkom Milerom i zajedno režiraju film. U ovom trenutku nemamo mnogo informacija u vezi sa ovim projektom, osim da je premijera 4.-og oktobra.


Deset filmova u 2013 od kojih najviše očekujem

THE ZERO THEOREM (režija: Terry Gilliam)

Stari majstor, Terry Gilliam, poklanja nam za kraj ove godine svoj novi film. Zaplet je pravi pajtonovski: kompjuterski genije (Christoph Waltz) pokušava da pronađe formulu za smisao života, a u tome ga sprečava birokrata (Matt Damon) praveći mu razne prepreke. Ovo je prvi naučno-fantastični film za Gilijama posle "12 majmuna". Prvobitno je glavnu ulogu trebalo da dobije Billy Bob Thornton, ali je to snimanje prekinuto pre 3 godine. To je bilo još jedno baksuzno snimanje za Gilijama, setimo se "Don Kihota" kojeg nije uspeo da snimi iz 2 pokušaja (ovekovečeno u dokumentarcu "Lost in La Mancha"). Na svu sreću, ovaj film je ipak završen, u glavnoj ulozi je sada Christoph Waltz. Jedva čekam da vidim rezultat saradnje njega i Gilijama. Samo da im neki birokrata ne odloži premijeru...


Deset filmova u 2013 od kojih najviše očekujem

THE LORDS OF SALEM (režija: Rob Zombie)

"The Lords Of Salem" predstavlja priču o tri veštice koje se vraćaju u Salem posle 300 godina, da bi izvršile osvetu nad potomcima ljudi koji su ih spalili na lomači. Trailer izgleda odlično, fotografija odstupa od onog na šta nas je Rob Zombie navikao. Ovo izgleda više kao neki Kjubrikov film. Dobrih horora ima jako malo u poslednje vreme, nadam se da će ovaj film to nadomestiti.


Deset filmova u 2013 od kojih najviše očekujem

THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG  (režija: Peter Jackson)

Novi nastavak "Hobita" ne treba posebno predstavljati. Prvi deo bio je veoma dobar, nema razloga da ovaj bude išta lošiji (jedino što će se Golum pojavljivati znatno manje u ovom delu). Za sada još nemamo prvi trejler.


Deset filmova u 2013 od kojih najviše očekujem

THE WORLD'S END  (režija: Edgar Wright)

Ovoga leta nas očekuje poslednji deo trilogije u koju spadaju još i "Shaun Of The Dead" i "Hot Fuzz". Ne radi se o trilogiji u klasičnom smislu reči, ali u svim filmovima glavne uloge tumače Simon Pegg i Nick Frost, što ih čini povezanim. U ovom delu glavni likovi se vraćaju u svoj rodni grad, gde prave turneju po svim pabovima, kao što su to radili pre 20 godina, u svojoj mladosti. Poslednja destinacija im je pab "Kraj sveta". Slučajno, tog dana se dešava pravi smak sveta. Pored glavnog dvojca, u filmu glumi i Martin Freeman (u narodu poznatiji kao Bilbo Bagins). Ovo jednostavno ne može da razočara.


Deset filmova u 2013 od kojih najviše očekujem

THE GREEN INFERNO (režija: Eli Roth)

Ovaj film stiže u pravo vreme. Svedoci smo pojave nebrojenih pokreta za ljudska prava, prava životinja, zaštitu prirode itd. Iako bi te ljude trebalo da vodi plemenita želja, nije uvek tako. Prisutna je opsesija popularnošću, miliona pregleda na jutjubu, lajkova na fejsbuku i šta sve ne. Radnja prati baš takvu grupicu mladih studenata iz Nju Jorka koji odlaze u Amazoniju da bi spasili ugroženo pleme od kompanija koje hoće da ih isele i tu naprave nalazišta gasa. Oni to sve shvataju kao još jedan vid zabave. U povratku im se ruši avion u džunglu i bivaju zarobljeni od strane tog istog plemena kojeg su spasili. Tu treba dodati još jedan zaplet - u pitanju su ljudožderi.
Film je snimljen duboko u Amazonu, gde do sada nikada nije snimano, a za čije potrebe su autori pronašli pleme koje je u potpunosti odsečeno od civilizacije. Da bi im predstavili šta je to film, prikazali su im "Cannibal Holocaust". Domoroci su ga shvatili kao komediju. Ironija sudbine bi bila da su autori naišli na pravo ljudoždersko pleme i sami završili u snuff filmu.
S obzirom da film režira Eli Roth, majstor modernog horora, i čovek koji uživa da šokira ljude, možemo očekivati još jedan vanserijski horor.


s8
twn Are you sure that you want to switch to desktop version?