Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Dron je bot

Nije mi baš najjasnije ko i šta želi da postigne tom pričom o dronu i provokaciji, ali je priča toliko sumanuta na više nivoa. Pogotovo na onom nivou koji bi trebalo najviše da nas brine - civilizacijskom!

Dron je bot

Uvređeni smo svi kao narod tim činom, neki manje neki više, ali bismo pravilnom reakcijom stavili sebe iznad te smešne situacije. Samo ko još brine o tome da jednom ispadnemo ljudi. Reprezentativci su bili ljudi na terenu tog dana, bar na onim snimcima koje smo mogli da vidimo i svaka im čast. Njihov trud da ne dođe do incidenta nije bio zanemarljiv. Problem je naša reakcija!

Zašto mi moramo uvek da pokažemo naše najnekulturnije i najgore metode obračuna sa onima koje ne volimo? A da se posle pitamo zašto nas tako čudno gledaju u svetu, zašto imamo tako loš imidž? Da smo dočekali tu čuvenu letelicu da se spusti na teren i bez nervoze ispratili tu krpu van stadiona, nastavili meč i onda ih onako zbunjene dobili 3:0, bili bismo veći ljudi, bolja nacija ako baš volite. Ali ne, neke strukture moći ne dozvoljavaju da se nešto lepo piše o Srbiji. Nekima je u interesu da Bogdanova puste na teren da rešava probleme i propuste bezbednosnih službi.

Ulaziti u to ko je i kako namestio ovaj incident zaista je bespredmetno jer je reakcija ono što je bio cilj igre. Samokontrola! A tu smo skoro pali.

I još jedna meni izuzetno bitna stvar: Da li biste isto tako besno, neljudski i ratnički reagovali da je bila regularna zastava Albanije? Mislim da bi naša reakcija bila potpuno ista što samo potvrđuje da smo naseli na trik koji bi moglo da smisli dete u osnovnoj školi... I onda nemojte pričati o zastavi "Velike Albanije" kada je u tom bunilu niste baš mogli ni razaznati...I nemojte razbijati izloge pekara vlasnika drugih nacionalnosti, ko god da ste, jer ste time samo "topovsko meso" naših i stranih kriminalnih struktura...s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?