Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Spas u Rumi

Došla je Isidora Bjelica. U Rumu. Da nas spasi iz ovog beznađa. Ne znam ko će ako neće ona!

Spas u Rumi

Bjelica, borac za ženska prava, spisateljica, guru, supruga Pajkića nacional-šoviniste. Kažu ljudi bliska prijateljica Dragoslava Bokana, nesuđena ljubav. U ono vreme lepo, devedesetih kada je Bokan žario i palio Beogradom, uterivao strah, uzimao harač po kafićima, ona ga je verno pratila, a on, intelektualac kakav i jeste, pisao recenzije njenih spisa! Bokan propagator mržnje spram Muslimana i Hrvata, vođa paravojnih jedinica Beli Orlovi i njihov osnivač. Šetao se tada u maskirnoj uniformi kroz grad, to je bilo moderno osim ako niste bili klinci, tada su vam zanimljivije bile narandžaste farmerke ili Kappa trenerka! Isidora mu je čak i jedan svoj spis poklonila, posvetila - "Verenica ratnog zločinca" se kliče taj uradak.

Bokan je trenutno na čelu jedne izmišljene organizacije - Samoproglašena Narodna republika Donjeck dobila je predstavništvo u Srbiji. Inače je u nekom periodu svog života ovaj nadahnuti publicista i veliki Srbin predavao u Školi za devojke od stila!? Dragoslav je 2008. osuđen je na godinu dana zatvora, po presudi Okružnog suda u Novom Sadu u kojoj stoji da je organizovao i pomagao razbojništvo nad novosadskim biznismenom Tomislavom Đorđevićem i njegovom porodicom još 1992. godine.

Sad ne znam da li je ovo tekst o njemu ili o njoj, ili možda o tim pojavama devedesetih kojih je sve više. Siguran sam da Isidora dolazi da nas spašava, požurite, u 19 časova će kucnuti čas!s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?