Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Srećan Vam novi Momo i Dodir

- Brate, el ima neke džidže da se sredi?
- Brate, imaš u opštini...
- U opštini, si normalan????
- Ma da, oni su sredili i sad za Srpsku...

Srećan Vam novi Momo i Dodir

Možda nekom nije smešan ovaj vic, ali tako se namestilo. Činjenica je da već drugu godinu za redom naša vlast dovodi "umetnike" čija imena možemo uvek u šali povezati sa erotskim filmovima i komedijama. Šta drugo da pomisli jedan omladinac iz Rume, sklon humoru, a koji sluša normalnu muziku, osim da je neki tamo topli brat vrelo dodirivao svog Momira i pušio džidžu!

Šalu na stranu, koncert povodom Pravoslavne nove godine odražaće se večeras na trgu. Kako kaže zamenica predsednika opštine Marija Stojčević, tradicionalno drugu godinu za redom?! Neko bi pomislio da za tradiciju treba malo više vremena da prođe. Doduše ovoj garnituri to jeste tradicionalno jer njima je valjda nulta godina kada su osvojili vlast. Pre toga kao da ništa nije bilo. To da bi uništili svaki trag o prethodnim diletantima koji su nam vodili opštinu, a malo i zato što narod kratko pamti, pa se desi da poneku zaslugu iz prošlosti pripišu sebi! Ali to je samo politika ili politikanstvo, ništa novo!

Koncert, odnosno organizacija dočeka Pravoslavne nove godine, nas građane osim dobrog provoda i ponekog mamurluka koštaće milion i dvestotine hiljada dinara. Na pitanje odakle se isplaćuje doček, Stojčević je odgovorila da sve ide iz budžeta, tako da ove godine nije slučaj da nas Srpska napredna stranka časti, kako su to po rečima Martinovića i Mančića učinili prošle godine. Tako da ni u tom slučaju nema neke tradicije na ovu skupoću. Steže se na sve strane, štedi se! Premijer zapenio da narod mora da radi i samo radi. Nije informisan da narod radi uveliko i odavno, samo niko ne poštuje taj rad ako nije u svrhu opstanka Aleksandrove administracije na vlasti narednih 100 godina. U svakom slučaju u Rumi je domaćinskim poslovanjem preteklo taman toliko da se organizuje ovaj doček.

Ostaje nepoznato zašto već drugu godinu za redom, tradicionalno(?!), nemamo doček 31. decembra, neki kulturniji, sa više toplih dodira, a manje džidže i Momira!

Kad smo već kod kulture, Boško Bogičević, direktor Kulturnog centra Ruma izjavio je na konferenciji za medije povodom ovog događaja da je Kulturni centar organizator. Neimenovani izvor iz gradske kuće navodi da je Bogičević bio pozvan kod Mančića hitno, gde mu je objašnjeno da mora da se povinuje odluci, odnosno da bude organizator dočeka. Da li zbog bahatosti ili je samo neznanje našeg predsednika u pitanju, tek nije imalo veze sa kulturom. Možda onom koju promoviše Grand produkcija, ali uz dužno poštovanje, to nije kultura, to nije umetnost. Jedna institucija, doduše lošim vođenjem u prethodnim godinama (Patković, Ninković, Bogičević i ostali) srozana do dna, ali opet kulturna institucija, ne sme i ne može biti organizator jeftine zabave.

Možda je i dobro što će nakon hitova kao što su: Svuci se do gole kože, Tri godine volimo se kradom, Osam žena, Malo vatre puno dima i Bum Bum, biti upriličen moleban!

U svakom slučaju, drage sugrađanke i sugrađani, vi koji volite Topalka, Momu i Dodira, Džidžu, Vrelo i tamburaše, a i vi koji ih ne volite, lepo se provedite večeras i svako dobro. Sve najbolje sad u Pravoslavnoj i lep provod!s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?