Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Skandal u Novom Sadu

Za one koji nisu informisani, JKP "Vodovod i kanalizacija" iz Novog Sada obeležilo je juče Bogojavljenje, a tom prilikom sveštenik je osveštao vodu iz gradskog Vodovoda. Posle osveštavanja vode iz gradskog vodovoda u buradima ispred kabineta direktora Miloša Stanisavljevića, u besedi je istaknuto da je na taj način, simbolično, blagoslov prenesen i na vodu koja se distribuira Novosađanima preko sistema vodosnabdevanja.

Skandal u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Ovom događaju kumovao je Tomislav Bokan, savetnik direktora u ovom preduzeću i predsednik Pokreta "Dinara-Drina-Dunav", i idejno, a i bukvalno. Nakon što je slava firme ponovo uspostavljena na njegovu inicijativu, on je proglašen i za ovogodišnjeg kuma slave?!

Građani Novog Sada, oni skloniji šali već su počeli da smišljaju nazive za tu "svetu vodu", dok se onaj ozbiljniji deo pita sa kojim pravom u sekularnoj državi "neko osveštava vodu" koju koriste svi građani. I zaista je pitanje na mestu. U zemlji u kojoj je Ustavom zagarantovano pravo svih građana na slobodu veroispovesti, državi koja istim tim Ustavom garantuje odvojenost crkve i verskih zajednica od države, na kraju krajeva državi svih građana koji žive u njoj (što je prvi član našeg Ustava), dakle Srba isto koliko i Mađara, Slovaka, Hrvata, Rumuna, Bugara, Crnogoraca i svih ostalih zajednica, jedno državno preduzeće dovede popa da uspostavi slavu i osveštava vodu koju piju svi građani.

Ovakav čin će proći nekažnjeno, nećemo ga čak ni skandalom nazvati, a jeste skandal. Neviđenih razmera. Toliko nepoštovanje i bahatost jeste samo za osudu i podsmeh! Od koga je nije ni čudo...s8twn Are you sure that you want to switch to desktop version?