Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Rumska Formula 1

Nakon što su građani jedva preživeli ovu zimu (nisu još), koja na sreću nije bila jedna od hladnijih, rumska zvezda političke scene, prvi među jednakima, Mančić Slađan rešio je da u nove pobede do Pečuja povede svoje saradnike (zamenica Stojčević opravdano je bila odsutna).

Rumska Formula 1
Foto: ruma.rs (Iz nekog razloga gledam vam u rame)

Još nam prete hladni dani, a građani koji jedino i samo zavise od JP "Stambeno" do sada se nisu baš ogrejali pošteno. Tragom te nelogičnosti (preduzeće koje se bavi isporukom toplotne energije u stanove korisnika isporučuje mlake radijatore i pravi nesuvisle gubitke) pokušao sam da dođem do odgovora zašto je to tako, a da mi se ne nametne i logično rešenje da je opet direktor kriv (što je praktično nemoguće!?), dođoh i do prvog odgovora sa zvaničnog sajta.
- Delegacija Opštine Ruma na čelu sa predsednikom Opštine Slađanom Mančićem posetila je mađarske gradove Komlo i Pečuj. Bila je to prilika da predstavnici rumskih javnih preduzeća Direkcija za izgradnju Rume, Stambeno, Plan, kao i predstavnici Odeljenja za urbanizam Opštinske uprave u Rumi na licu mesta vide kako to funkcioniše - dakle oni ne znaju šta rade niti kako to funkcioniše. Ovaj zaključak ne donosim olako i samo na osnovu ove izjave, hiljade nezagrejanih stanova me argumentovano ubeđuje u to.

Rumska Formula 1
Foto: ruma.rs (Iz nekog biomasnog razloga i vama gledam u rame)

Želeći da sebi naudim psihički posle ovakve mentalne egzibicije, jer sam poznat kao mazohista, nastavio sam čitanje ovog teksta i dalje saznao da će na ovaj megalomanski projekat biti osuđeno čitavo naselje Tivol. To je ono naselje gde temperatura u stanovima nije prelazila 16-i podeljak Celzijusa, pa je i logično da se tamo eksperimentiše. Zašto eksperimentiše? Pa zato što niko ovde do sada nije bio ozbiljan u nameri da učini nešto za građane i opštinu, tako da ovakav projekat samo stvara nove definicije bahatosti šurnjaja i njima pridodatih snaja, kao i drugih zaposlenika koji nekim čudom svi imaju jedno zajedničko - partijsku knjižicu! Tako se čini...

"Naš interes je da ne poslujemo sa gubicima", objašnjava nam vrsni stručnjak za poslovno - industrijski menadžment, kako ga od milošte zovu nasmejani radnici opštinske uprave u trenucima dokolice. Do sada nije utvrđeno u poslovnom svetu čiji bi interes bio da posluje sa gubicima!? Moguće da su to sva javna preduzeća čiji je osnivač opština Ruma, jer kakav bi interes inače imali postavljanjem jednog Srđana Nikolića ili Mirka Stojčića za direktore JP?!

"Korišćenje gasa ili mazuta nas vezuje za svetske skokove kursa dolara ili druge stvari na koje teško, ili nikako ne možemo uticati", nastavlja vedeta rumske ekonomske scene, "a kada je u pitanju biomasa ili otpad drveta - tu ne zavisimo ni od koga, već koristimo ono čime raspolažemo i sigurno je da će troškovi biti racionalizovani", završava svoje izlaganje o poznavanju materije seče i prerade drveta.

Predsedniku Mančiću, a ni sitnim šibicarima oko njega ne pada na pamet da objasne zašto ne umeju, već po ugledu na sad već legendarne GRADITELJ/e (da ne kažemo D.O.O.), Vukovića i Kardaša, planiraju i reklamiraju nekakve megalomanske projekte koji bi bili održivi samo i jedino u slučaju da vlast po definiciji nije korumpirana i naučena da otima i krade od sopstvenog naroda. Tako imamo slučajeve uvećanja imovinskih karata funkcionera za koje niko nikada pre nije čuo, niti zna u čemu su to stručni, a ni na novim radnim mestima ne pokazuju baš najbolje poznavanje bilo koje materije niti opšte kulture. U bazenu, projektu dvojice gore pomenutih bivših funkcionera, smo se kupali proteklog leta. I u zimskom periodu bismo išli samo da nije zaledilo!?

U nastavku mazohističkog pohoda na sopstvene moždane ćelije, a pretragom vesti na zvaničnom sajtu opštine, dođoh i do ovog čuda - Ruma bi mogla biti mesto za izgradnju autodroma...pominje se tu i neka Formula 1, kao onomad prilikom izgradnje bazena što su Vukoviću i Kardašu bila puna usta olimpijskih skokova. Na poslednjoj, oproštajnoj, šetnji tog čuvenog dvojca bez kormilara kroz hodnike prazne zgrade pored praznog bazena, sa sve iskakanjem tadašnje načelnice opštih poslova Marije Vukajlović u kadar i u odbranu velelepnog zdanja, stvarno sam bio ubeđen da će zapaliti olimpijski plamen!

Rumska Formula 1
Foto: Branislav Stokić (Ekipa stigla, milioni, kamioni...)

Kažu predstavnici saveza da bi im bilo potrebno oko 200 hektara zemlje. Odmah sam pomislio da će se naći neki pošten naprednjak, neko da ustupi tu zemlju. Neko ko ima, a ne treba mu toliko. Mogao bi, recimo, taj naprednjak da ustupi zemlju koja i nije njegova, pa da posle tuži opštinu za uzurpiranje zemljišta, možda kane neka crkavica da se preživi ovo grejanje Srđino. A i ti procenitelji nisu imuni na novac i pozicije, tako se priča.

"Ovo bi bio mamac za sportske zaljubljenike, ali uposlili bi se restorani i hoteli, kao i automobilski zanati. (Predsednik nigde ne napominje kako misli da ubaci firmu "Đurić BB" u taj posao, to nam ostaje da vidimo da li će se desiti) O tačnoj lokaciji će se tek razgovarati, uz angažovanje Direkcije za imovinu. Ljudi iz Karting saveza bi se pobrinuli za investiciju, a mi kao lokalna samouprava prepoznajemo interes i borićemo se da to bude kod nas", rekao je u svom prepoznatljivom klenačko-pecaroškom stilu bacanja mamaca predsednik Mančić koji ovoga puta jasno prepoznaje interes što je za svaku pohvalu. Ovo je mali korak za čovečanstvo, ali veliki za Rumu.

Uostalom uverite se i sami, poslušajmo zajedno te slatke reči našeg prvaka (1:06):


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?