Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Dobro nam došao premijerčino

O presveti Oče naš, stvoritelju, otkupitelju, tešitelju i spasitelju naš. Koji jesi na nebesima: u anđelima i svetima prosvetljujući ih da spoznaju kako si ti, Gospodine, svetlo koje raspaljuje ljubav; ti si, Gospodine, ljubav koja stanuje u njima i ispunjava ih do blaženstva; ti si, Gospodine, vrhovno dobro, večno dobro, od kojega je svako dobro, bez kojega nema dobra. Sveti se ime tvoje: neka bude u nama jasna spoznaja o tebi, kolika je širina tvojih dobročinstava, daljina tvojih obećanja, visina veličanstva i dubina tvojih sudova (usp. Ef 3, 18).

Dobro nam došao premijerčino

Dobro ti nama došao u Rumu, izbavitelju naš. Hvala što si se i nas setio. Pretpostavljam da nam je toliko dobro išlo do sada, toliko da nas je i sramota zbog toga, pa nije bilo potrebe da navraćaš, jer ova tvoja dva satrapa rade pos'o! Toliko ga rade da se priča po gradu, a čim krene po gradu da se priča (a priča se odavno) postane jasno da tu ima i poneka istina. Takve istine u uređenim zemljama bile bi dovoljne za zatvor ili makar javnu osudu uz oduzimanje funkcija, ali ne i kod nas.

Ja se vas sećam, presvetli Gospodine, devedeset i neke, svake...to što ste Vi potisnuli trebalo je lečiti na psihijatriji, mada kažu knjige da se psihopatija ne leči, ali ipak postoji način da se kontroliše makar! Vi mene ne znate, sveta Kreaturo, a i što biste?! Nisam ja niko i ništa, Branislav Stokić imenom i prezimenom...sećam se kada je vašim satrapima u vašem "prošlom" životu bilo bitno moje prezime. Išli po ovom gradu čije ćete pločnike sutra da plodite svojom pojavom i popisivali ljude koji nisu srpske nacionalnosti. Zamislite to?! Neverovatno! Pitali mi oca nešto, on im objasnio da smo Srbi, odoše dalje. Bilo je malo povuci-potegni, ali nekako pamtim da im se svidela kuća, pa su valjda mislili da popišu, poplaše i oteraju, pa usele svoje, onako u duhu nacional-patriotizma. To je u ono vreme bila javna tajna, u mom komšiluku ljudi još pamte i imena tih "velikih ljudi" koji su išli, popisivali i otimali u ime Velike Srbije, Šešelja, Slobe ili neke slične budaletine i kriminalca. U mom kraju "popisivač" bio jedan neopran, zabrađen, smrdeo na rakiju i duvan, čestit čovek - al' u lakat, što ono kažu. Kudoš je moj kraj, neko će se već setiti imena tog intelektualca, gospodina, ja mu ime ne pamtim...a moguće je da je taj i član vaše cenjene stranke, ko zna?!

Nego dobro vi nama došli da nam kažete i ukažete na greške koje pravimo dok sastavljamo kraj s krajem, većina i sve više neuspešno. Počinjemo da verujemo polako i mirimo se sa tim da vi (ne)znate kako da vodite ovu zemlju i da vam je jedini način otimanje od sopstvenog naroda! Znam, krivi smo, ružni smo i loši kao narod jer smo se usudili da kažemo nešto protiv vaše presvetle Ličnosti. Ali zašto bi za tako nešto vas boleo kurac, onako radikalski, jebe vam se baš.

Čujemo mi da nije baš da vam se jebe, čujemo i da ništa pod milim Bogom ne radite u tom vašem kabinetu osim što vam redovno dostavljaju medijske izveštaje i rejtinge koje čitate do kasno u noć, dok lažete narod da radite vredno od jutra do sutra. Ništa vas ne zanima osim vlasti, s kojim motivom ostaje da vidimo. Nego da vam kažem, ti medijski izveštaji "slobodnih medija" umeju da slažu ili iskrive istinu...a poznata je činjenica da su u Srbiji svi mediji "slobodni".

Jasan pokazatelj vašeg razumevanja neophodnosti kritike kroz medije i medijske slobode jeste i zabrana našim novinarima da uđu u gradsku kuću, pa onda nijedan (brojevima: 0) poziv na konferenciju za medije ili bilo kakav događaj od strane ove opštinske administracije za dve godine skoro, na čelu sa ta dva smešna lika koji stoje tu negde pored vas i kikoću se kao dve šiparice. Ako ne verujete pitajte ih da li su nas pozvali kao predstavnike jedinog slobodnog medija da prisustvujemo ovom događaju od presudnog značaja za razvoj opštine, jer je poznato da gde vaša noga kroči tu krene da cveta cveće i sistematizuju se nova izmišljena radna mesta! Evo proveravam mejl još jednom, ništa iz gradske kuće! A gradska kuća sveže okrečena, još se oseti sveža boja...prošao sam malopre, pomislih da sam se vratio u Titovo vreme, sve se okrećem oko sebe, da nema nekog udbaša u mantilu u blizini, jeboteživot! (Jest da postoji zabrana neka u vezi sa tom fasadom, sećaju se toga vaši puleni, izvadili su onomad potvrdu iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture, pisalo tamo da se skinu i klime sa fasade, ali su zaboravili to da urade kad su kupovanjem odbornika došli na vlast!). Ima tu još mnogo pokazatelja da nas vi razumete, ne bih sad da nabrajam baš sve...ali vam hvala na svakom! Meni lično su to pokazatelji kako i koliko brzo bi trebalo pobeći iz ove dupeglave zemlje koju volim jako, ali mi je takvim spodobama kao što ste vi i vaše pudlice sa lokala zgađena za naredna tri života!

Ja sam kao neki novinarčić, ma i nisam...kao što rekoh nisam niko i ništa, ali pamtim dobro. Tukli su nas policajci "u ime naroda" dok smo se borili protiv vas i vaših bolesnih ideja, a sad sedite u vladi i smrdite po svetu (Vučić, Dačić, Vulin i da ne nabrajam svu fašističku elitu onog vremena). Posle se neko pita zašto nas svet mrzi. Pa prvo ne znamo šta hoćemo i sa kim, a onda kad se izjasnimo na izborima šta hoćemo to bude potpuni promašaj u vidu vas ili gorepomenutih kreatura. Mada i tu imamo problem sa lokalima gde niste nigde čak ni osvojili vlast na izborima već ucenama, pretnjama i batinama, ponegde i čistim preduzetničkim duhom koji se u politici može nazvati još i korupcijom. Znate vi već kako to ide, jeste da vam je porodično u krvi da zaboravljate važne događaje (brat Andrej se čak ne seća na kom radnom mestu je raspoređen proteklih 15 godina u NBS, ne seća se ni plaćanja poreza državi za onu firmu koju je neko otvorio lažnom ličnom kartom pa poslovao 4 godine ili već koliko...), ali znate kako ta vaša mašinerija radi.

Dolazite u Rumu da pozdravite otvaranje 1000 novih radnih mesta. Ta radna mesta izbrojao je lično predsednik Mančić. Nadam se da ste svesni kako i koliko taj polupismeni i poluobrazovani čovek ume da broji. Možda da ga pitate, kad ste već tu, s kim sarađuje, s kim asfaltira sopstvenu ulicu u Klenku, kome ustupa državnu zemlju, kome namešta tendere? Možda da ga pitate, a možete i menadžement kompanije čiji ćete pogon otvoriti - ŠTA ZA NJIH ZNAČI BLANKO OTKAZ I ZAŠTO MISLE DA JE TO U REDU? Možda da pitate te radnike sutra kakve su im plate i šta im visi nad glavom dok rade pošteno i ispunjavaju norme. Ja sam čuo da je minimalac u Srbiji 23 hiljade!

Oko sebe ste okupili neviđenu bagru, loše ljude, kako u ministarstvima i kojekakvim državnim organima, tako i na lokalu. Ljude koji su samo spremni za vas da lažu i ginu. Ne osećate odgovornost ni za šta, niti umete da radite svoje poslove, imate samo zvanja premijera, ministara, sekretara, ali glava prazna i zla. Sramota me da kažem koliko mi je dobro kad pomislim na vas. Ja vas volim takve kakvi ste, vi ste moja prevashodnost. Toliko vas volim da svako jutro kad ustanem prvo zamislim neki seksualni čin sa jednim ili više članova vlade, pa kad ga dobro izbacam, ustanem, umijem se, operem zube, pa na doručak...

Objasnite nama, slepom i gluvom narodu, sutra, kako su privrednici kao što je Kalcedonija potrebni Rumi. Objasnite nam, molim vas, da treba ovu našu zemlju rasprodati što više. Sumnjivom stranom kapitalu se u zube ne gleda, a procenat raste. Kažu nekad bio 30 posto, sad je skočio malo. Jer ko smo mi da se bavimo poljoprivredom kada traktor nismo videli u životu. Ma ko smo mi uopšte da radimo i protivurečimo velikom vođi. Beograd na vodi ima svoju cenu, a Vojvodina je plodna, jebem li joj majku?! Da smo bar svi krenuli u neke ozbiljne poslovne poduhvate, da smo recimo bili konobari ili vozači viljuškara, pa polako do traktora da stignemo, poštenim radom, nego hoćemo sve preko noći. Naftu i oružje da smo dilovali za vreme rata?! Zelenašili i uništavali ljude, porodice, otimali kuće...preprodavali automobile, valjali robu iz humanitarne pomoći...ali ne, hoćemo mi da radimo, eto nam kurac sad, i to pravi premijerski!

Nego, preuzvišena naša Prevashodnosti, da vi sutra nađete nekog prevodioca, nisam siguran da ćete razumeti ni magistra, ni doktora...

s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?