Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Žikina šarenica i naš šareni grad

U susret predstojećem "Rumfestu" i "Žikinoj šarenici" koja će se snimati u Rumi, u subotu 03. avgusta, gradski oci rešili su da ulepšaju grad samo za tu priliku.

Žikina šarenica i naš šareni grad
Foto: Portal - špahtla i kesa, oruđe za lepši grad

Vredni i spremni za posao radnici u narandžastim prslucima, po ovom sunčanom danu, naoružani crnim kesama i špahtlama, nezaustavljivo stružu po svim onim mestima gde ne bi trebalo da bude izlepljenih plakata i kojekakvih oglasa. Ne bi trebalo, da smo normalan grad, da imamo savesnu gradsku vlast, da imamo savesne građane. Ali ih ima na svakom ćosku, na svakoj ravnoj površini, na svakom drvetu u užem i širem centru grada.

Žikina šarenica i naš šareni grad
Foto: Portal - stružemo jako jer tako treba da struže svako

Na naše pitanje zašto se to baš danas radi, jedan radnik koji je želeo da ostane anoniman nam je rekao da se sve to radi zato što će u subotu RTS da snima, pa da grad bude lep i čist!? Nismo uspeli nešto više da saznamo jer je u međuvremenu došao "šef Savatić" kako nam je ovaj radnik rekao, pa je morao da prione na posao. A i ne bi smeo da bude viđen sa nama.


Žikina šarenica i naš šareni grad
Foto: Portal - radi se u četvorkama, jedan struže, drugi pridržava kesu, ostali nešto rade...

Savatić, inače odbornik u skupštini opštine sa liste Demokratske stranke, jeste došao na gradski trg baš tada, nadzirao je skidanje plakata sa autobuskog stajališta u samom centru, što smo svojim očima ispratili iz obližnjeg kafića. Ono što je bilo nelogično, a pomalo i smešno, na tom stajalištu bili su izlepljeni plakati za "Rumfest"!?


Žikina šarenica i naš šareni grad
Foto: Portal - stajalište čisto kao suza, Savatić nadgleda

Portal je još u martu ove godine pisao o problemu rumskih autobuskih stajališta i lepljenja plakata
, na šta su nam u Gradskoj kući odgovorili da će se sa sanacijom i rešavanjem tog problema početi u aprilu. Ostaje nejasno zašto se od aprila do danas kada bi trebalo da "nas snima RTS" niko nije setio da bilo šta uradi po tom pitanju. Jedino što je jasno, kristalno jasno, da će se svi ti plakati, oglasi, ruglo Rume, vratiti na svoja mesta čim se Žikin karavan odseli u neki drugi grad.

Tako se obećava u kampanji, tako se uopšte radi u ovom gradu, od danas do sutra. Niko tu ne radi pošteno za svoje građane i za svoj grad. Samo se šminkamo i glumimo "malu Švajcarsku", a mnogo smo daleko, svetlosne godine daleko sa ovakvim "menadžmentom". Nadajmo se da će bar fasada na gradskom trgu da izdrži, da se ne sruči nekom od snimatelja ili aktera na glavu.


s8
twn Are you sure that you want to switch to desktop version?