Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Ruglo rumske vlasti

Često prošetam Glavnom ulicom. Još uvek mi nije jasna odluka o "kvalitetnom" behatonu koji pravi više problema nego što bi trebalo, da li je u pitanju materijal, izvođač ili neki treći razlog - ne znam. Na stranu sad to, ali nikako da ne primetim ono ruglo pored objekta "Jaslice" kod Veljkove škole.

Ruglo rumske vlasti

Potpuno je nemoguće ne primetiti taj čemer, čak i u mrklom mraku. Ako ga ne vidite sigurno ćete osetiti miomirise koji potiču sa tog "divnog" mesta. Toliko se osete da biste mogli i dijagnozu da odredite na osnovu mirisa urina. O ostalim izlučevinama i materijama ne bih sada govorio.

Zanimljivo mi je da ovi objekti stoje godinama u ovakvom stanju. Postavlja se pitanje na koje više ne tražim odgovore od nadležnih jer vidim, očigledno je, da ih to ne interesuje. Pitanje da li je to nečije vlasništvo? Ako nije i ne može da bude, zašto onda nadležna služba nije uklonila to ruglo? Da se razumemo, jaslice pohađaju deca koja nisu ni svesna šta se tu pored nalazi, ali roditelji dolaze po njih, parkiraju se baš tu ispred. U osnovne škole 20 metara pored idu "malo odraslija" deca, i neretko baš tuda prolaze na putu do kuće. Objekti su puni polomljenog stakla, smeća, već pomenutog izmeta i urina.

Ruglo rumske vlasti

Ovi objekti su potencijalni izvori zaraze, povreda i bolesti, svetlosnim godinama daleko od njihove prvobitne namene. Oni su odavno već napušteni, i ponoviću, nije mi važno da li su nečije privatno vlasništvo (što bi valjda bilo protiv zakona), ili su samo ostavljeni na milost i nemilost vremenu, huliganima, vikend-pišačima. Nije mi važno ni koje preduzeće ili odeljenje opštinske uprave je nadležno. Važno mi je da se ukloni to ruglo, koji god način da izaberete! Ili vas ne interesuje ni to?


s8
twn Are you sure that you want to switch to desktop version?