Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Zaustavite predsednika vlade dok mu ne dodele Oskara!

Malo mi je muka od ovih mračnih vremena koja se sve više i više primiču. Oko nas se čuju kuknjave, jauci, narod nema osnovna sredstva za život a ćuti. Preti nam se sa sednica odbora stranaka, sa zvaničnih sednica opštinskih veća, skupština opština, na kraju krajeva iz skupštine Srbije!

 

Zaustavite predsednika vlade dok mu ne dodele Oskara!

 

 

Dopuštamo da nas vode manje sposobni, lošiji ljudi, ogrezli u kriminalu, korupciji, lažima, prevarama. Nemamo alternativu, ali je i ne stvaramo. Ne poštujem nijednog političara u Srbiji i za svakog smatram da u najmanju ruku nije dorastao funkciji koju obavlja, niti je istu/e zaslužio.

Niko od vas, bitangi, sitnih i krupnih kriminalaca, prevaranata koje štiti imunitet funkcije, nije izabran od strane naroda, samim tim i niste narodni predstavnici. Kada dobijete dovoljno glasova imenom i prezimenom onda ćemo moći da pričamo o predstavljanju. Moji predstavnici niste sigurno! Da sam hteo da se mažem govnima živeo bih u svinjcu!

Nema potrebe da sa vaših režimskih televizija, iz vaših režimskih novina, servirate ista ta govna sa namerom da to jedemo. To nije hranljivo u slučaju da ste propustili časove biologije u osnovnoj gde smo takve teme obrađivali. To nije deo potrošačke korpe koju nam, opet u vašim režimskim novinama, ovim ili onim, poturate po povoljnim cenama.

Začuđujuće je kako građani u ovom ili nekom prethodnom vremenu odlično žive u raznim dnevnim izdanjima naših najistaknutijih medija, dok u praksi gube kuće, automobile, imovinu, posao. Insititucije kojima ste vi dali ovlašćenja nam stavljaju administrativne zabrane na plate koje su ionako ispod svakog minimuma (ako je neko srećan da ima platu uopšte...) i to bez našeg znanja i odobrenja. Čak ni poslodavac tu nema nikakvo pravo glasa.

Trebalo je ovakva katastrofa da se dogodi da bismo videli koliko smo jadni, koliko loše živimo. Ovolika nesreća nam je trebala da shvatimo da imamo predsednika Srbije koji ništa ne radi od samog početka svog mandata. Niste čuli ništa pošteno i čestito od Tomislava Nikolića osim ako ne smatrate da je čestito amnestirati onolike kriminalce onomad.

Predsednik vlade skače u bujice, prenosi maloletnu decu preko vode, u svojstvu PPV-a isto to je radio u onim smetovima zimus...i niko od zvaničnika da ga zaustavi u toj paradi. Tom cirkusu koji pravi, bolesti koju propagira svakom svojom dramskom pauzom i uzdahom u kom možemo da osetimo saosećanje te moralne veličine (do pre par godina nije imao takvih osećanja za žrtve koje nisu srpske, niti za svoje političke neprijatelje), svom tom lošom glumom u čiji motiv ovaj put ne bih ulazio.

Niko da ga zaustavi - Ej majstore, stani! Gde ćeš? Nije to tvoj posao! Slikaj se koliko hoćeš, glumataj razrednog starešinu na sednicama vlade, ali nemoj, brate mili, u bujice i reke, nemoj u snežne nanose. Razmisli malo, nisi baš toliko glup. Nije tvoje da odeš tamo i pogineš negde, nije tvoje, čoveče. Ti si politički vrh ove zemlje (kakav god), trebalo bi nekud da nas vodiš, usmeravaš, donosiš odluke, a ne da prenosiš jadnu decu kao da to već nije nečiji posao!

U prelepoj zemlji živimo, ali u zatrovanom sistemu koji deo građana i održava u zatrovanom stanju dok političkom vrhu to i odgovara, odnosno to im je i namera i cilj. Obezvređen sistem u kome jedni vode glavnu reč, a drugi su robovi. Dajete im legitimitet, prvo na izborima, posle plaćanjem radnih mesta u nepotrebno glomaznoj javnoj upravi. Konkursi, tenderi, javne nabavke, to više nema nikakav smisao niti svrhu u zemlji u kojoj su mafijaši poput zaštićenog svedoka ugledni građani koji vuku poluge iz mračnih ćoškova.

Ruma je mali grad, a sudeći po dešavanjima u poslednje vreme, prepuna je tog mafijaško-kriminalnog nakota koji vlada iz senke. U neka srećnija vremena ti isti bili bi u zatvoru, a sada grade, asfaltiraju, uvećavaju imperije, bave se "biznisom", peru novac, odlučuju o sudbinama ljudi, a nisu zaslužili ni ovcu nacrtanu da im neko poveri na čuvanje.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?