Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Ko se nije preko stranke zaposlio sigurno je u sindikatu

U prostorijama Srpske napredne stranke u Rumi održana je konferencija za novinare kojoj portal nije prisustvovao jer zameniku još uvek smeta činjenica da smo pisali o njegovom novom automobilu. Dakle, iako je gospodin Mančić u zakonskoj obavezi da prijavi svoju imovinsku kartu, on se ipak naljutio na portal i zaključio da smo mi krivi što je on taj automobil i kupio.

 

Ko se nije preko stranke zaposlio sigurno je u sindikatu

Na stranu to što nas ne pozivaju na svoje stranačke konferencije, ne bismo se mi ni mučili da dolazimo i slušamo prazne priče, ali pošto su oni sada vlast odlučili su da nas ne pozivaju ni na zvanične opštinske konferencije, niti da odgovaraju na naša pitanja, jer smo i dalje krivi zbog tog automobila od 10+ hiljada evra. Krivi smo i zato što smo zaposlili svu svoju rodbinu, što smo digli cenu grejanja, što svečano otvaramo manifestacije i zdanja koja je neko drugi svojom zaslugom napravio, krivi smo i za onu najobičniju ravnu ploču koju neko naziva gradski trg, pa za potezanje pištolja u Gradskoj kući, za sve nadzorne organe ikada na teritoriji naše opštine, za Idea supermarket, za sve nezaposlene građane...


Kad smo već kod nezaposlenosti, sa novinarima na gore navedenoj konferenciji su razgovarali vrsni stručnjaci na polju rada, zapošljavanja i socijalne politike, poznavaoci radnog prava, (a i obaveza) dipl. menadžer (Mr?) Slađan Mančić, sekretarica Sandra Popović i dipl. zaposl. sina Stevan Kovačević (domaćin Slobodan Popović igrao je Football menager na fejsu, gore na stranačkom kompjuteru), članovi opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Rumi.

 

Ko se nije preko stranke zaposlio sigurno je u sindikatu


Centralna tema konferencije bilo je usvajanje Zakona o radu i Zakona o PIO. I pošto je to bila centralna tema, a kako smo shvatili iz vesti sa sajta SNS u Rumi ostalih tema nije ni bilo, ostaje da zaključimo da su ovi vrsni stručnjaci centralnu temu obradili i na kraju usvojili. Nejasno je kako su centrirali i u odnosu na koje druge teme kojih nije bilo, a pogotovo je nejasna činjenica da su na konferenciji u Rumi usvojili neki zakon?!


Slađan Mančić se osvrnuo na političku larmu koja se digla povodom usvajanja ovih zakona i istakao napore vlade i premijera Vučića u pravcu reformisanja našeg društva i stvaranja povoljnog zakonodavnog ambijenta za otvaranje novih radnih mesta (ovo važi samo za rodbinu do trećeg kolena, kažu neimenovani izvori bliski Slađanovom osvrtu). Kako je dalje istakao Mančić, ti napori imaju apsolutnu podršku rumskih naprednjaka, ali i većine građana opštine Ruma. Tu je podvukao stari poznavalac radnih obaveza da su ovi zakoni u funkciji bržeg otvaranja radnih mesta. "Takođe, u kampanji protiv usvajanja Zakona o radu i Zakona o PIO najglasniji su sindikalni lideri koji ono malo sindikalaca koji im još uvek veruju izvode na ulice samo zarad očuvanja svojih ličnih privilegija i pozicija", podvukao je još jednom oštro ovaj čuvar svojih ličnih privilegija i interesa.


Stevan Kovačević je u svom osvrtu napravio piruetu Back spin nakon koje je okupljene novinare iznenadio i sa Butterfly spinom, pa istakao da predloženi Zakon o radu ostvaruje svoju osnovnu funkciju.


Sekretarica Sandra prisustvovala je ovom događaju u vidu animatora. Nakon što su svi okupljeni shvatili da je ovaj trojac upravo obradio i usvojio centralnu temu, gromkim aplauzom obeleženo je poletanje jednog ogromnog zelenog svetla, kao neka svetleća magma, odlete u pravcu predsednika vlade da mu javi kako ima Mančićevu podršku, a kako i sam mag radnih obaveza naglašava, podršku građana opštine Ruma (jer mi smo birali da on govori i u naše ime). Hvala mu!s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?