Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Veče uz tamburaše u Kulturnom centru Ruma

GTO "Branko Radičević iz Rume i Tamburaški orkestar "Zorule" iz Novog Sada ulepšaće početak vikenda svim ljubiteljima zvuka tamburice.

Veče uz tamburaše u Kulturnom centru Ruma


U petak, 14. marta, u Velikoj sali Kulturnog centra u Rumi nastupaju Gradski tamburaški orkestar "Branko Radičević" iz Rume i Ansambl "Zorule" iz Novog Sada.

Gradski tamburaški orkestar "Branko Radičević" iz Rume kroz decenije svog postojanja koristeći specifičan i jedinstven zvuk tamburice (srpskog nacionalnog instrumenta), izvodi kako srpsku ozbiljnu muziku baziranu na narodnim motivima tako i transkripcije svetskih muzičkih klasika.

Za više od 40 godina rada, orkestar je dobio veliki broj priznanja učestvujući na festivalima i takmičenjima.

Ansambl “Zorule” iz Novog Sada osnovan je 1995 godine, sa ciljem da okuplja tamburaše koji se posvećuju umetnosti, muzici i zadovoljstvima koje ona nosi.

“Zorule” je prepoznatljiv po izvođenju tradicionalne, starogradske , narodne, varoške muzike, umetničkim obradama narodnih igara i pesama pisanim za tamburaške orkestre, po izuzetno nadahnutom i interesantnom izvođenju kompozicija poznatih svetskih autora klasične muzike kao i obrada evergrin i salonske animir muzike.

Izuzetnu popularnost ansambl je stekao zahvaljujući čestom prisustvu u medijima, gostovanjima u programima radija i televizije, ali i mnogobrojnim festivalskim, koncertnim nastupima u zemlji i inostranstvu.

Velikim trudom i profesionalnim odnosom “Zorule” je stekao reputaciju jednog od najboljih u Vojvodini i osvojio mnoge nagrade na polju muzike koju izvodi.

Početak je zakazan za 20 časova, a cena ulaznice je 300,00 dinara.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?