Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Kofein i Tidal Yield večeras u KC klubu u Rumi

U okviru Međunarodnog festivala jednominutnog filma "Mister Vorky" koji će se održati u ponedeljak, 17. marta, u Kulturnom centru Ruma, od 22 časa očekuje vas svirka dva autorska benda polulokalnog karaktera, Kofein i Tidal Yield.

Kofein i Tidal Yield večeras u KC klubu u Rumi


Tidal Yield je bradati duo koji istovara mulj po binama iz čiste zabave. Ovaj duo dolazi iz Rume i Borče, a čine ga Borkes Roomskey from Pannon, Doom & Hell i Milogor Strashni from Borcha, Greda & Pretok.

Facebook stranica:

https://www.facebook.com/pages/Tidal-Yield/491520017564307

Youtube kanal:

http://www.youtube.com/channel/UCARB6iTfakvTfZCu9DargDQ

Kofein je bend koji predstavlja nastavak autorskog rada trojice muzičara nakon prestanka rada i/ili neaktivnosti bendova u kojima su ranije svirali. Goran Blagojević (bubanj i prateći vokal, je uporedo sa aktivnim radom kao sound engineer bendova Vrelo i IQV (i saradnje sa mnogim drugima, kako bendovima, tako i na raznim festivalima širom EX YU), svirao bubanj u mnogim više ili manje poznatim metal/punk/rock i pop bendovima. Zajedno sa Goranom K. i Nemanjom V. je bio član punk benda Škart iz Rume.

Goran Kovačević je gitarista i vokal pomenutog benda Škart koji je svojevremeno u punk krugovima bio izuzetno aktivan bend i sa kojim je snimljen jedan promo album pre par godina. Dalji rad sa Goranom B. nastavlja u bendu Tribute To Kud Idijoti, koji je formiran nakon smrti pevača Kud Idijota, Tuste. U bendu Kofein svira bass gitaru i peva neke glavne i većinu pratećih vokala.

Nemanja Velimirović (gitara, glas) je autor većine pesama u bendovima u kojima je svirao. One Big Hell, Breathe, Zaipods i još mnogo drugih bendova u poslednjih 15 godina su se zbog različitih razloga rasformirali i nažalost prestali sa radom. U Kofeinu svira gitaru i peva i bavi se home recording-om za svoje i druge bendove.

Debi album benda Kofein možete očekivati tokom 2014. godine, a na njemu će se naći nove verzije nekoliko pesama koje su svirane sa bivšim bendovima, i nekoliko novih pesama.

Facebook stranice:

https://www.facebook.com/CaffeineKofein
https://www.facebook.com/groups/CaffeineKofein/

Bandcamp:

http://kofein.bandcamp.com/

Spotovi

http://www.youtube.com/watch?v=mVyxdwKHcrI
http://www.youtube.com/watch?v=Ynbpe5AkNRM

Ulaz na koncert je besplatan.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?