Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

'Neozbiljni pesimisti' večeras u KC klubu

U okviru promocije knjige 'Ilustrovana enciklopedija rok muzike u Vojvodini 1963-2013' koja će se održati večeras u 19 časova u Kulurnom centru Ruma nastupiće i novosadski bend "Neozbiljni optimisti".

'Neozbiljni pesimisti' večeras u KC klubu


"Neozbiljni optimisti" nastaju krajem devedestih godina prošlog veka u Somboru kada pevač Igor Olujić i članovi pank benda "Kontra" počinju da prave pesme i sviraju obrade svoje bivše grupe koja nije imala ozbiljnije tonske zapise. Na početku, aktivnosti grupe su se svodile na druženje i sviranje iz ljubavi u strogo lokalnom okviru.

Zbog veoma pozitivnih reakcija publike 2005. godine odlučuju da se ozbiljnije uključe u muzičke tokove, snimaju demo snimke, a krajem 2007.godine i prvi studijski album.

Postavu benda čine dva orginalna člana, kao i jos šest stalnih muzičara.

Muziku koju sviraju deklarišu kao antiglobal-etno-pank (antiglobal-etno-punk), a karakterišu ih sumorni, buntovni pank tekstovi koji su upakovani u energičnu, veselu i žanrovski veoma raznovrsnu muziku.

Bend se zalaže za očuvanje tradicionalnih vrednosti i predstavljaju se kao borci protiv globalizma. Od zapaženijih nastupa ističu muzički festival Exit 2008. i 2009 godine.

Početak koncerta zakazan je za 21 čas, a cena ulaznice je 200,00 dinara.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?