Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Dalida Grmuša u KC Ruma

U četvrtak, 26. juna, u okviru programa "Čaj u 8" svoj koncert održaće Dalida Grmuša.

Dalida Grmuša u KC Ruma

Dalida Grmuša, rođena 3. avgusta 1989. u Sremskoj Mitrovici, student je na FMU, odsek za klavir u klasi prof Nenada Radića.

Dobitnica je mnogobrojnih nagrada u zemlji i inostranstvu, a najdraže su joj Lauret trećeg EPTA pijanističkog takmičenja posvećenog delima Fridrika Šopena, Prva nagrada na takmičenju Josip Slavenski, Prva nagrada na takmičenju mladih pijanista u Nišu, Prva nagrada na republičkom takmičenju klavirskih dua, Druga nagrada na takmičenju A. Skrijabin u Parizu, Druga nagrada na takmičenju u Goriciji i mnoge druge.

Učestvovala je u muzičkim projektima Čajkovski "Godišnja doba" snimljen za školski program RTS-a, Večeri S. Rahmanjinova u SANU, KCB, paviljonu Cvijete Zuzorić, veče savremene Srpske muzike u kulturnim centrima u Parizu, Mariboru, Ljubljani i mnogim gradovima Srbije, "Koncert za puno ruku" u velikoj sali Kolarčeve zadužbine.

Takođe piše i svoju muziku koju je predstavila publici koncertima koji su bili improvizacionog karaktera.

Izvodi svoje kompozicije i na Smotri srpskih kompozitora na Ubu, "Natre" za dva klavira i "Klavirska jesen" za 4 ruke sa pijanistkinjom Nedom Aleksić i kao laureati nastupaju na završnom koncertu u KC Beograda.

Svoju kreativnost ispoljava i kroz slikanje i amaterski se bavi fotografijom.

Improvizacija oblik izražavanja i koncept koncerta najviše odgovara njenoj umetničkoj prirodi i oslikava trenutni odraz unutrašnjeg bića i duše.

Koncert će se održati u Velikom holu Kulturnog centra Ruma sa početkom u 20 časova, a ulaz je besplatan.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?