Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Veče operskih arija u Rumi

U okviru programa "Čaj u 8" u četvrtak, 2. oktobra, u Velikom holu Kulturnog centra Ruma svoj koncert pod nazivom "Jesenje lišće" održaće Branislav i Sanja Kosanić, uz klavirsku pratnju Milivoja Veljića. Na repertoaru su operske arije, napolitanske pesme, šansone.

Veče operskih arija u Rumi

Branislav Kosanić, bariton, rođen je u Rumi 1948. godine. Usavršavao je solo pevanje u srednjoj muzičkoj školi „Mokranjac“ u Beogradu i pri operskom studiju Narodnog pozorišta u klasi profesora Nikole Mitića. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu. U Operi Narodnog pozorištu u Beogradu angažovan je kao solista od sezone 1989/90. gde je ostvario brojne uloge kao i u Operi i teatru Madlenianum. U oblasti duhovne muzike nastupao je sa horom „Beogradski madrigalisti“, a od 2001. godine nastupa sa vokalnim ansamblom „Oktoih“. Na svečanom koncertu povodom otvaranja sezone 2002/03 u Detroitskoj operi (SAD) nastupio je sa solistima Detroitske opere. U okviru „Dana Srbije u Parizu“ Branislav Kosanić predstavio se pariskoj publici na solističkom koncertu u Kulturnom centru Srbije 18. juna 2010. godine gde je izveo čuvene baritonske arije Mocarta i Verdija kao i solo pesme Pergolezija, Belinija, Kapue, Falva...

Sanja Kosanić, sopran, rođena je u Beogradu 1987. godine. Klavirski odsek u srednjoj muzičkoj školi „Mokranjac“ završila je 2006. godine. Solo pevanje je diplomirala na Akademiji lepih umetnosti u junu 2011. godine u klasi profesorke Jasne Šajnović. Od 2011. godine usavršava se kod profesora emeritusa, primadone Radmile Bakočević. Nastupala je kao solista i u sastavu kamernog ansambla na brojnim koncertima. U junu mesecu 2010. godine učestvovala je na koncertu u rezidenciji ambasadora Srbije u Parizu povodom otvaranja manifestacije „Dani Srbije u Parizu“. U novembru 2012. godine postala je član Operskog studija „Borislav Popović“ Narodnog pozorišta u Beogradu.

Koncert je zakazan za 20 časova, a ulaz je besplatan.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?