Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

'Trener Zoran i njegovi afrički tigrovi' u KC Ruma

Kino Klub 'Vorky Team Ruma' u nedelju, 7. decembra, u maloj sali Kulturnog centra Ruma prikazuje dokumentarni film "Trener Zoran i njegovi afrički tigrovi" u režiji Sema Bensteda.

'Trener Zoran i njegovi afrički tigrovi' u KC Ruma

Južni Sudan postao je nezavisna država u julu 2011. godine, nakon skoro pedeset godina građanskog rata.Film prati iskusnog srpskog fudbalskog trenera, Zorana Đorđevića, na putu stvaranja prvog nacionalnog tima u novonastaloj državi.

Zoran je trenirao reprezentacije Bangladeša, Filipina, Sudana i Jemena, ali ništa ga nije moglo pripremiti za formiranje tima ni iz čega u najnerazvijenijoj zemlji sveta. U filmu je prikazana prva godina Zoranovog tima, od otkrivanja igrača u divljni do prijavljivanja ovce zvane Šampion za timsku maskotu.
Finansijski krah nastupa kada Južni Sudan počne da gubi novac od nafte, koji čini neverovatnih 98% državnih prihoda. Novca za finansiranje nacionalnog tima sve je manje što dovodi Zorana u konflikt sa lokalnim vlastima zbog njegovog agresivnog i čak diktatorskog stila vođenja tima. Pod ogromnim pritiskom, reprezentacija se takmiči na svom prvom velikom međunarodnom turniru, prevazilazeći prepreke poput malarije, smrti i siromaštva.

Početak je zakazan za 20 časova, a ulaz je slobodan.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?