Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Vorky team predstavlja: EXquisite Corpse Cinema

Večeras, 25. januara, sa početkom u 20 časova, Vorky team iz Rume predstavlja omnibus film "EXquisite Corpse Cinema" a ulaz je slobodan.

Vorky team predstavlja: EXquisite Corpse Cinema

Ovaj filmski/video projekat čiju premijeru u Srbiji imate priliku da vidite večeras, iniciran je od strane autorke eksperimentalnih filmova Salise Hughes iz Sijetla (SAD) koja je bila gošća Vorky team-a u jesen 2013. godine.

U projektu je učestvovalo 13 autora, koji su imali za zadatak da realizuju kratki film/video u dužini od 2 do 5 minuta, uz unapred određen prvi i zadnji kadar njihovog dela pri tom ne znajući zadatke ostalih autora. Tako je nastao neobičan filmski/video omnibus projekat koji je premijerno prikazan u bioskopu Grand Illusion u Sijetlu, 9. decembra. Pored 11 američkih autora i autora iz Velike Britanije u realizaciji ovog projekta je bila uključena i ekipa Vorki tima.

Na trominutnom video projektu pod nazivom “Maske”, u ulozi glavne protagonistkinje pojavljuje se Sanela Milošević. Režiju i montažu potpisuje Milan Milosavljević, kameru Vladimir Eremić, muziku Rage Blanche, kao saradnici na projektu potpisani su Jovan Sretenović, Petar Vakić, Dragan Cakić, Miloš Korać i Marko Kostić (kao recenzent projekta). Vorki tim se zahvaljuje Đorđu Boškoviću i Zavičajnom muzeju Ruma na saradnji.

Svi autori:
Gretchen Burger (Seattle, WA), Caryn Cline (Seattle, WA), Salise Hughes (Seattle, WA), Reed O’Beirne (Seattle, WA), Eric Ostrowski (Seattle, WA), Arto Polus (Newcastle, UK), Ben Popp (Portland, OR), Kathleen Quillian (San Francisco, CA), Kelly Sears (Boulder, CO), Andy Spletzer (Seattle, WA), Vorky Team (Ruma, Serbia), Dustin Zemel (Baton Rouge, LA), Robert Zverina (Kaupo, HI)

U toku meseca januara, pored projekcije u rumskom Kulturnom centru, projekat će biti prikazan u bioskopima u Njukaslu, Beogradu i San Francisku.s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?