Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

'Avgust u okrugu Osejdž' u Rumi

Beogradski Atelje 212 gostuje u petak, 21. novembra, u Kulturnom centru Ruma sa svojom predstavom "Avgust u okrugu Osejdž".

'Avgust u okrugu Osejdž' u Rumi
Foto: Atelje 212

Sigurno jedna od najuzbudljivijih novih američkih drama, u kojoj se smenjuju žestoki smeh i tuga, “Avgust u okrugu Osejdž” savremenog američkog pisca Trejsija Letsa je drama o komplikovanim međuljudskim, ljubavnim i porodičnim odnosima koja se odvija jednog avgusta u malom okrugu u Americi.

Priča o mračnoj istoriji jedne porodice, o ženama jake volje koje je život odvojio, a porodična kriza ponovo vratila u kuću u kojoj su odrasle, kod problematične žene koja ih je podigla – donela je piscu Trejsi Letsu, pored mnogobrojnih nagrada, i onu najprestižniju – Pulicerovu nagradu za 2008. godinu, a kritičari ga već porede sa Judžin O’Nilom ili Edvardom Olbijem.

Komad je premijerno postavljen u Čikagu, 2007. godine, a odmah zatim i na Brodveju, gde je imao preko 650 izvođenja do kraja 2009. godine.

Ova drama sa komičnim elementima sa velikim uspehom igra se u američkim pozorištima, kao i u Velikoj Britaniji, Izraelu, Portoriku, Australiji, Nemačkoj, Argentini, Švedskoj, Danskoj, Peruu, Španiji, na Novom Zelandu, u Holandiji, Indiji…

Po ovom komadu 2013. godine snimljen je istoimeni holivudski film sa Džulijom Roberts i Meril Strip u glavnim ulogama, koje su im već donele nominacije za ovogodišnje filmske nagrade Oskar.

Glavne uloge u predstavi tumače Dara Džokić, Anita Mančić, Branimir Brstina, Marinko Madžgalj i drugi.

Cena ulaznice je 700,00 dinara, a početak je zakazan za 20 časova.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?