Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

'Harold i Mod' u KC Ruma

Beogradsko dramsko pozorište gostuje u četvrtak, 11. decembra, u Velikoj dvorani Kulturnog centra Ruma sa svojom predstavom "Harold i Mod", u režiji Milana Karadžića.

'Harold i Mod' u KC Ruma
Foto: BDP

Premijera predstave “HAROLD I MOD” odigrana je u Beogradskom dramskom pozorištu dva meseca posle izvođenja na Brodveju, 23.marta 1980. godine u režiji Paola Mađelija. U glavnim ulogama bili su Tatjana Lukjanova ( Mod ), Milan Erak ( Harold ), Žiža Stojanović ( gospođa Čejzn ). Posle smrti Milana Eraka, Harolda je igrao Slobodan Beštić, a predstava je bila na repertoaru do 2003. kada je preminula Tatjana Lukjanova.

Crnohumorna komedija “Harold i Mod” Kolina Higinsa , čija je filmska verzija među sto najsmešnijih filmova svih vremena, vratila se na scenu Beogradskog dramskog pozorišta.

Premijera nove verzije predstave “Harold i Mod”, u režiji Milana Karadžića, održana je 6. juna 2010. godine na Velikoj sceni BDP-a, , sa legendarnom Milenom Dravić i Petriom Benčinom u glavnim ulogama. “Harold i Mod“ realistična bajka koja nas uči kako da se, u vremenu punom stega, normi, histerije, života bez pravih emocija i komunikacije, vratimo lepoti življenja.

Harold je muškarac, a Mod je žena. Harold je najmlađi lik u komadu, a Mod najstariji. Ipak, među njima postoji mnogo više sličnosti nego razlika… Za početak, oboje su opsednuti smrću. Za Harolda, lažna samoubistva su jedini način da privuče pažnju majke, a smrt jedino što dokazuje da je zapravo živ. Za Mod, smrt je ono za šta se priprema, sledeći logičan korak u njenom životu, ne odlazak, već prelazak na neko drugo mesto. Njih dvoje upoznaju se na groblju. Pomno proučavajući smrt, oni zajedno slave život.

U predstavi igraju Milena Dravić, Petar Benčina, Vesna Čipčić, Slobodan Ćustić, Milica Milša i drugi.

Početak predstave zakazan je za 20 časova, a cena ulaznice je 700,00 dinara.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?