Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

"Čorba od kanarinca" u Kulturnom centru

Beogradski Zvezdara teatar gostovaće večeras sa svojom predstavom "Čorba od kanarinca" u Velikoj dvorani Kulturnog centra u Rumi.

"Čorba od kanarinca" u Kulturnom centru

Predstava "Čorba od kanarinca" nastala je iz pera Miloša Radovića, a u režiji Staše Koprivice.

Jeca i Meda se vole. Vole se već trinaest godina, iskreno i potpuno. Jeca želi da se venčaju kako bi se voleli još više. Meda nikako ne želi da se venčaju, kako se ne bi posle voleli manje. Pet minuta pred zakazan termin u opštini, njih dvoje pronalaze kompromis – u tih pet minuta će se igrati braka, videti kako im ide i onda odlučiti.

Kroz ovaj jednostavan, duhovit zaplet, Miloš Radović se maestralno poigrava svim arhetipskim situacijama koje nosi jedan muško-ženski odnos. Autor uspeva nemoguće – da krivicu i zasluge podeli na ravne časti, pritom vešto i oprezno igrajući na tankoj ivici između dinamične komedije i nežne melodrame.

Ova, druga po redu beogradska postavka „Čorbe od kanarinca“ donosi jedno savremeno čitanje Radovićevog teksta iz '98., prilagođeno današnjim parovima i njihovim mukama. Ipak, ono što je van vremena jeste taj stalni sukob između optimiste i pesimiste, entuzijaste i „hejtera“, zanesenjaka i pragmatičara, romantika i cinika.

Ovaj sukob uopšte i ne bi bio toliko smešan i zabavan, da to dvoje večitih protivnika nisu neizlečivo vezani jedno za drugo. Na kraju krajeva, „Čorba od kanarinca“ jeste komad o ljubavi.

Uloge u predstavi tumače Mina Lazarević i Ljubоmir Bаndоvić.

Početak predstave zakazan je za 20 časova, a cena ulaznice je 500,00 dinara.

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?