Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

"1000 i jedna noć" na Gradskom trgu u Rumi

U utorak, 10 septembra, na rumskom Gradskom trgu teatar "Renesans" iz Sofije izvešće interaktivnu predstavu "1000 i jedna noć".

"1000 i jedna noć" na Gradskom trgu u Rumi
Foto: www.projectcaravan.eu

Na svom putu glumački karavan ima 40 stanica u 11 evropskih zemalja, a nakon Dimitrovgrada, Niša i Rume, glumci nastupaju u hrvatskom gradu Sisak, a onda prelaze na teritoriju Bosne i Hercegovine gde će se predstaviti građanima Bihaća.

“Karavan-umetnici na putu” nastao je kao projektna ideja Alberta Paljiarina, potpuno je besplatan za građane, traje ukupno 42 meseca i ima budžet od oko 3 miliona evra, a realizuje se uz multi-disciplinarno partnerstvo 11 kulturnih organizacija iz 9 evropskih zemalja.

Glumci, rečeno je, u toku predstave, koja se izvodi u kamionu-pozornici, ulaze u dijalog sa publikom, razgovaraju na temu nasilja i o svim vidovima agresije u društvu, a glavni pozorišni rekvizit je oglasna tabla, na kojoj publika ispisuje svoja razmišljanja, pozitivne ideje i ohrabrujuće poruke nade, kako bi inspirisala promenu u društvu punog nasilja, pre svega u porodici.

Početak je zakazan za 20.30 časova._______________________________________________________

PROČITAJTE I:

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?