Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

"Tamo i nazad" u Kulturnom centru u Rumi

Pozorišna predstava "Tamo i nazad", po tekstu Stevana Koprivice u režiji Juga Radivojevića, biće izvedena u Kulturnom centru u Rumi, u petak, 27. septembra. U ovoj crnoj komediji igraju popularni glumci Andrija Milošević i Marinko Madžgalj, uz muziku i songove Saše Miloševića Mareta.

"Tamo i nazad" u Kulturnom centru u Rumi

Glavni junaci su drugovi još iz osnovne škole i mladosti, kada su sanjali o rok bendu, a sada sredovečni tezgare na slavljima i u kafanama. Njihova generaciji je bez svoje krivice osetila kletvu "Dabogda imao pa nemao".
Miloševićev lik Peđa je građevinski inženjer bez stalnog zaposlenja, boem koji je upravo odlučio da se skrasi i oženi. Madžgalj igra Mikija, akademskog muzičara koji svira sve čega se dohvati, oženjen je svojom prvom ljubavlju, posvećen njoj i sinu.
Na početku komada događa se saobraćajna nesreća, Miki i Peđa se nalaze "između života i smrti" i odlučuju da pretresu svoju prošlost, da "očiste dušu" kako bi uspeli da se ili izbave ili konačno umru.

Kreće duhovita i gorka rekapitulacija situacija u kojima su bili, a koje su prelomne i za našu zemlju poslednjih tridesetak godina.

Početak predstave zakazan je za 20 časova, a cena ulaznice je 500,00 dinara.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?