Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Predstava Državni posao rasprodata do januara

Predstava "Državni posao" premijerno će biti izvedena večeras, 29. novembra u velikoj sali Pozorišta mladih u Novom Sadu, a karte za premijeru i za ceo decembar već su rasprodate.

Predstava Državni posao rasprodata do januara

Predstava je rađena prema motivima istoimene popularne televizijske serije koja se emituje na Radio-televiziji Vojvodine, a glumci su: Dimitrije Banjac kao Čvarkov, Dejan Ćirjaković kao Boškić i Nikola Škorić kao Torbica.

Uz njih, na sceni Pozorišta mladih će se pojaviti i Slavica Vučetić, Marija Mitrović, Ervin Hadžimurtezić i Dejan Šarković, a dramatizaciju potpisuje Svetislav Jovanov.

Reditelj predstave Pavle Jovanović kazao je da je bilo teško preneti televizijsku emisiju u pozorišnu formu, ali da je zadovoljan reakcijom publike nakon generalne probe, koja je održana u sredu.

"Ispostavilo se da 'Državni posao' može da funkcioniše i kao pozorišna forma. Saradnici i glumci, koji su radili na ovom projektu, uradili su sjajan posao", ocenio je Jovanović.

Direktorka pozorišta mladih Tijana Delić rekla je na konferenciji za novinare da je predstava namerno zakazana na dan koji se slavio kao državni praznik bivše SFRJ, jer je simbolično vezan za tematiku koju televizijska serija i pozorišna predstava "Državni posao" obrađuje.


s8
twn Are you sure that you want to switch to desktop version?