Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

'Gospođa ministarka' u KC Ruma

U petak, 27. juna, u Velikoj dvorani Kulturnog centra Ruma gostuje beogradsko pozorište "Boško Buha" sa predstavom "Gospođa ministarka".

'Gospođa ministarka' u KC Ruma

Naslovnu ulogu Živke ministarke igra Goran Jevtić, dečaka Raku Katarina Marković, Živkinog zeta Čedu i ćerku Daru igraju Miloš Vlalukin i Uroš Jovčić, služavku Anku - Nemanja Oliverić, dr Ninkovića - Viktor Savić, ujka Vasu - Vlasta Velisavljević...

Mada u haljinama iz 30-ih godina prošlog veka i sa perikama, glumci nisu toliko predstavljali žene koliko karaktere, jer želja da se vlada ili ugrabi materijalna korist nije vezana za pol.

Rediteljka je ovo "preoblačenje" predstavila u stilu političkog vodvilja, ukazujući na aktuelnu travestiju u društvu, u kojem se preko noći menjaju ljudi i ideje na političkoj i javnoj sceni.

Predstava počinje horskim izvođenjem satirične pesme "Gde je srpska politika", po tekstu Jovana Jovanovića Zmaja, a završava se još jednim presvlačenjem Živke, koja kada "padne s vlasti" oblači savremeno muško odelo i svi se - i oni koji su joj se ulagivali i oni koji su joj se protivili - zajedno hvataju u "demokratsko kolo".

Uz sve to, zadržan je ceo Nušićev zaplet i humor, pa se pubika dobro provela uz ovu duhovitu, ali i opominjući koemdiju.

U velikom glumačkom ansamblu efektne epizode ostvarju i Dragoljub Denda i Branislav Platiša (tetka Savka i tetka Daca), Aleksandar Radojičić (raspuštenica Soja) i drugi, među kojima i studenti Akademije umetnosti.

Rediteljka Tatjana Mandić Rigonat osmislila je scenski prostor, kostime su kreirale Ivana Vasić i Ivana Šešlija (studio Konstrukt), a muziku je komponovao Draško Adžić.

Početak je zakazan za 20 časova, a cena ulaznice je 700,00 dinara.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?