Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

'Mićunov ugao' u Rumi

Kino klub "Vorki tim" iz Rume organizuje u petak, 31. oktobra, u Zavičajnom muzeju Ruma, predavanje na kojem će govoriti Mićun Ristić, a na temu "Rok i levica".

'Mićunov ugao' u Rumi
Mićun Ristić | Foto: sumedija.rs

Pored pisane reči za brojne časopise još od početka 90ih, Mićun Ristić je prepoznatljiv po svom radio angažmanu i brojnim predavanjima o muzici. Sarađivao je u radio i TV emisijama Ljiljane Lučić (Radio i TV Politika). Na radiju SKC zajedno sa Sašom Markovićem uređivao je emisiju BLACK MARKET. U Biblioteci grada Beograda, takođe sa Sašom Markovićem, održao je serijal predavanja o istoriji popularne i avangardne muzike GREEN MARKET, a samostalno ciklus predavanja o džezu AL’JAZZIRA. U  istom tandemu realizovao je audio/video program u Studentskom kulturnom centru pod imenom “Nadplesni DJ/VJ Duo Zlo i Naopako”.

Rok i levica

Pojmovi „levice“ i „desnice“ mnogo su se menjali tokom vremena. Sredinom pedesetih godina 20. veka u Americi i većem delu sveta „centar“ je bio/držao beli muškarac stariji od 30, otac porodice, koji veruje vladi, plaća porez i ide u crkvu. Rok je doprineo da do glasa (i prava) dođu i drugi: mladi, žene, obojeni, homoseksualni, problematični...

A to je tek jedan od puteva kojima je išao pod ruku sa levom mišlju. Ne i najvažniji.

Predavanjem kruži oko 12 video ilustracija iz različitih epoha.

Početak je zakazan za 19 časova, a ulaz je besplatan.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?