Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Izložba Kristine Oparušić u KC Ruma

Rumljanka Kristina Oparušić predstaviće se svom gradu serijom slika pod nazivom "Musca domestica".

Izložba Kristine Oparušić u KC Ruma

Serija slika pod nazivom Musca domestica predstavlja jedan od segmenata celine nazvane Refleksija forme diptera nastale u okviru Master studija. Sam naziv teme, polje interesovanja sužava na red dvokrilaca (lat. Diptera), odnosno muvu (lat. Musca domestica) kao jednog od glavnih predstavnika. Stečena znanja o telesnim, karakternim i biološkim osobinama ovog insekta temelji su u razvoju teme i realizaciji radova.Muva kao motiv obrađena je na više polja uzimajući u obzir sve njene karakteristike i svojstva, te je s toga upotrebljena kao simbol, element komparacije ili inicijator željenih reakcija kod publike.

Kristina Oparušić rođena je 1988. godine u Rumi. Diplomirala je slikarstvo na AUNS 2012. godine u klasi prof. Bosiljke Zirojević-Lečić. Master studije slikarstva završila je2014. godine u klasi prof. Gorana Despotovskog. Od 2014. godine zaposlena na AUNS kao saradnik u nastavi na Katedri za slikarstvo. Od 2008. godine aktivno izlaže u zemlji i inostranstvu.

Na prošlogodišnjem 15. Rumskom likovnom salonu po oceni stručnog žirija, prvo mesto osvojila je upravo Kristina Oparušić i time stekla pravo na samostalnu izložbu u Kulturnom centru.

Otvaranje izložbe zakazano je za petak, 21. novembar u 19 časova u Velikom holu Kulturnog centra Ruma, a ulaz je slobodan.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?