Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Rumsko Kulturno leto 2014

U organizaciji Kulturnog centra Ruma, Gradske biblioteke "Atanasije Stojković" i Zavičajnog muzeja Ruma, od 4. jula do 23. avgusta u Rumi će se održavati manifestacija Kulturno leto 2014.

Rumsko Kulturno leto 2014

U fokusu muzičkog programa je koncert Električnog orgazma, koji će biti održan 18. jula na Gradskom trgu, a Rumljani će imati priliku da uživaju i u muzici Ansambla "Zorule" iz Novog Sada i koncertu Beyonce Tribute benda iz Beograda.

Džejms Randal iz Velike Britanije održaće humanitarni koncert za poplavljene u selu Jamena.

Što se tiče pozorišnog programa, predviđene su dve monodrame, Milenka Pavlova i Jovice Jašina, predstava Mari Džons "Džepovi puni kamenja" Ateljea 212 i jedna predstava za decu, "Vuk i tri praseta" - Studio Teatrić iz Beograda.

Zavičajni muzej Ruma je u okviru Muzejskih večeri na otvorenom pripremio izložbu slika i promociju knjige Branka Oreščanina, Veče kuglofa, Nedelju kineskog savremenog filma, koja će biti održana od 15. do 22. avgusta i još nekoliko programa.

U holu Kulturnog centra Ruma biće izložene slike i vajarski radovi sa "Letnje radionice 2014" učenika rumske gimnazije i Ljiljane Vojvodić, a u avgustu će biti izložene ilustracije Jugoslava Vlahovića.

U poslednjoj nedelji u Rumi će gostovati dr Nele Karajlić koji će predstaviti autobiografiju "Fajront u Sarajevu".

U slučaju lošeg vremena, Muzejske večeri na otvorenom i programi koje je pripremila Gradska biblioteka održaće se u holu Kulturnog centra Ruma.

Kulturno leto 2014. počinje danas nastupom Tria Evergreen u dvorištu Zavičajnog muzeja. Organizator Večeri dobre muzike je Gradska biblioteka "Atanasije Stojković".

Početak je zakazan za 20 časova.

>>Pogledajte celokupan program Kulturnog leta 2014 ovde<<


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?