Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Uspesi Gradskog pozorišta Ruma u godini jubileja

Gradsko pozorište Ruma u godini u kojoj obeležava 20 godina rada od osnivanja pod ovim imenom, tokom maja meseca sa predstavom "Kad je Petar Pan sreo Kristijanu F" Omladinska scena Dramskog studija ostvarilo je zapažene uspehe na Festivalu dramskih amaterskih predstava Srema u Irigu, plasmanom na Festival najboljih nekonvencionalnih teatarskih predstava Vojvodine kao i osvajanjem Bronzanog paža za osvojeno 3. mesto na  Međunarodnom festivalu "Majske igre " u Bečeju, a u kategoriji od dvadeset predstava za mlade koju je među šest najboljih odabrala selektorka, glumica i prvakinja Srpskog narodnog pozorišta Gordana Đurđević Dimić.

Uspesi Gradskog pozorišta u godini jubileja

Osim osvojenog trećeg mesta, mlada glumica Sara Segić osvojila je nagradu za najbolju glumicu festivala, a mladi Ognjen Ćirić i Nikola Ristović dobitnici su specijalne nagrade za vođenje i dizajn svetlosne i tonske tehnike.

Stručni žiri festivala činili su Maja Pelević Mihailović, dramskih pisac i glumci Hajdu Tamaš i Mihaela Stamenković.

U narednom periodu Gradsko pozorište Ruma je uspostavilo saradnju sa nekoliko pozorišta sa kojima su dogovorena uzvratna gostovanja, i to na Festivalu srednjoškolskih predstava u Šapcu, u Leskovcu, u Smederevskoj Palanci itd.

akođe, predstava "Prosidba" profesionalne scene Gradskog pozorišta Ruma pozvana je u Vinkovce. Na ovaj način nastavlja se dugogodišnja saradnja sa Gradskim kazalištem "Jozo Ivakić" koje je nekoliko puta gostovalo na Art Trema Festu u Rumi.

Drugi segment ovogodišnje Treme realizovaće se u znaku obeležavanja 20 godina rada (kako u prostorima KC Ruma tako i u Omladinskom savetu Ruma) tokom avgusta i septembra meseca i to izvedbom više predstava sopstvene produkcije, prezentacijom rada Dramskog studija, projekata koji su obeležili rad GP Ruma, foto i video izložbom, revijom kostima i primerima dobre prakse gostujućih predstava pozorišta i dramskih studija koji neguju sličan način rada i senzibilitet u radu sa mladima.                                            


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?