Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Promocija knjige dr Neleta Karajlića u Rumi

Frontmen Zabranjenog pušenja i No Smoking Orchestra predstaviće u Rumi svoju autobiografsku knjigu.

Promocija knjige dr Neleta Karajlića u Rumi

Frontmen Zabranjenog pušenja i No Smoking Orchestra dr Nele Karajlić predstaviće u Velikom holu Kulturnog centra Ruma u sredu, 6. septembra, svoju autobiografsku knjigu "Fajront u Sarajevu".

Fajront u Sarajevu je teško, pomalo bolno, svakako setno prebiranje po uspomenama jednog od Sarajlija koji su taj grad u Titovoj Jugoslaviji učinili posebnim. Novi primitivizam je Sarajevo izbacio iz zglobne čašice, učinio ga drugačijim, dao mu oreol avangarde, a najveća zvezda tog pokreta bio je dr Nele Karajlić.

Ovo je njegova priča, iskrena, duhovita, priča bez koje predratno Sarajevo – grad raje i papaka – nije moguće razumeti do kraja. U tom kazivanju Nele je sanjar o sunčanoj strani ulice, naivac, žrtva, vizija koja hoda, nepresušni izvor ideja, hrpa straha. Unutar korica Fajronta u Sarajevu saznaćete neke od detalja neophodnih da u potpunosti shvatite ko su bili, ili ko su danas, Sarajlije bez čijih imena, stvaralaštva i karijera, Sarajevo ne bi pamtili ni po čemu drugom do po Sarajevskom atentatu.Taj i takav život mogao je da se kreće, i kretao se, samo od linije šesnaesterca fudbalskog kluba Vratnik, davnih sedamdesetih, do Prvog koronarnog odeljenja Urgentnog centra u Beogradu, četrdesetak godina kasnije. Sve što se važno odigralo između te dve stvarne i vremenske linije, naći ćete u ovoj knjizi.

Početak je zakazan za 19 časova, a kao gosti na promociji knjige nastupiće i rumski sastav "Vrelo".


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?