Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

RU PUNK FEST ovog vikenda u Rumi

Drugi po redu „Ru Punk fest“ pod sloganom „Iz sve snage“ održaće se ovog vikenda na nekoliko lokacija u Rumi.

RU PUNK FEST ovog vikenda u Rumi

Prve večeri festivala nastupiće bend „Spunk“ iz Sremske Mitrovice, „Slavina ljubavi“ iz Beograda, kao i lokalni tribjut bend „Kud Idijoti“, koji će od 22 časa svirati u klubu „Buka pod Rumom“, dok će dan kasnije u Domu omladine, popularnom „Haj-fiju“, nastupiti novosadski pankeri „Atheist rap“ i „Po kratkom postupku“ iz Beške.

Svirka počinje u 22 časa. Festival će otvoriti izložba „Punk art“ Jasmine Krajačić iz Zagreba u Velikom holu Kulturnog centra u Rumi u 19 časova, nakon čega će uslediti projekcija kratkometražnih filmova „Živan Pujić Jimmy“ u režiji Ognjena Glavonića i „Fanzini s Marsa“ filmskog kolektiva „Satibara“.

Subota je rezervisana za predstavnike savremenog cirkusa – trupu „Inex teatar“ koja će u 18 časova ispred Kulturnog centra izvesti alternativnu pozorišnu predstavu koji ukršta elemente akrobatike, plesnog i dramskog teatra, teatra senki, lutkarskog pozorišta, savremenih vizuelnih umetnosti i digitalnih tehnologija.Oni će deo svog programa izvesti i ispred Doma omladine neposredno pred početak koncerta. Festival organizuju klub “Buka pod Rumom” i Književna omladina Ruma uz podršku Opštine Ruma, s ciljem da „razbiju plagiranu svkodnevicu i podstaknu kreativnost, nove ideje i inicijativu“.

„Zahtevamo svoj javni prostor! Želimo drugo i drugačije: mogućnosti, umetnosti, ideje, ljude, forme, stilove, iskaze... Ovo društvo je ubilo kulturu pobune“, navode organizatori u svom saopštenju.

Karte za festival se mogu naći na ulazu po ceni od 100 dinara za prvo i 200 dinara za drugo festivalsko veče, dok su prateći program u Kulturnom centru besplatni.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?