Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Prirodno je u modi: Izgledajte lepo i bez šminke

Ove jeseni i manekenke su na nedeljama mode pistom defilovale bez šminke, na reviji Marka Džejkobsa na primer. Pravo osveženje, zar ne? Industrija lepote konačno nam dozvoljava da odahnemo i prestanemo da se opterećujemo podlogama, puderima, bronzerima i hajlajterima (kako to samo zvuči) i da prosto - ličimo na sebe same.

Prirodno je u modi: Izgledajte lepo i bez šminke

Evo nekoliko smernica, da blistate i bez šminke:

Poštujte osnovna pravila za negu kože

Pijte dovoljno vode, kad dehidriramo koža postaje sivkasta i beživotna i pokušajte da se naspavate, u toku noći potrebno nam je sedam sati mirnog sna. Pre spavanja očistite lice i nanesite neku od krema koje podstiču proizvodnju kolagena. Nakon jutarnjeg umivanja, nanesite hidratantnu kremu, a nije loše da tokom sunčanog dela godine to bude neka koja će imati zaštitni faktor 30 (ko se Sunca krije... neće dobiti bore pre vremena).

Sredite obrve

Iznenađujuće je koliku razliku može napraviti i samo jedan potez preko obrva starom četkicom za zube (pošto verovatno pojma nemate gde vam je onaj namenski češljić koji ste u te svrhe kupili u nastupu ludila pre par meseci). Ako je neophodno, možete štricnuti koju neposlušnu dlačicu, ili upotrebiti pincetu za one koje su baš "van stroja".

Negujte kosu

Ne morate da se opterećujete komplikovanim frizurama, ali kosa mora da bude čista i negovana. To znači da bi trebalo redovno da skraćujete suve krajeve, ali i da koristite šampon koji vam odgovara. Ne mora biti ni skup ni "markiran", isprobavajte ih dok ne nađete onaj posle kojeg vam je kosa "kao sa reklame". A onda birajte u zavisnosti od raspoloženja: neobavezna punđica za predavanja na fakultetu, opušten konjski rep za kafu sa drugaricama, stroga riblja kost ako idete da završavate neke poslove koji podrazumevaju komunikaciju sa šalterskim službenicima.

Vodite računa o zubima

Kad ne stavljate rumenilo ili sjaj, još je važnije da vam zubi blistaju. Dakle, temeljno pranje, korišćenje konca za zube i malo sode bikarbone za izbeljivanje jednom u desetak dana biće sasvim dovoljni za divan osmeh. (Naravno, uz redovne kontrole kod zubara jednom u šest meseci.)

Nalakirajte nokte

Dan će razvedriti i lak za nokte u vašoj omiljenoj boji. Poklonite sebi sat vremena, sredite nokte, "u modi" je baš ta nijansa koja vam se danas najviše dopada, i - pravac na kafu sa drugaricom. Samo pazite da vas vetar ne oduva.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?