Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Internet radio za bebe

Radio Du-Du ne emituje reklame i vesti već samo muziku: ne čuju se samo dečije pesme već i one za roditelje od hitova grupe ABBA i Dasti Springfild do dela Šopena i Mocarta.

Internet radio za bebe

Istoimena aplikacija za prvih pet meseci rada ima više od 50.000 slušalaca i preuzimanja.

Ništa neobično da sadržaj nije namenjen najmlađima – bebama i deci uzrasta do tri godine, piše Politika.

Francuz Žulijen Bušer (39), glumac i otac troje mališana, došao je na ideju da u moru sadržaja za decu na internetu i klasičnim medijima ponudi nešto za one najmlađe. Još pre devet godina kada je dobio prvo dete primetio je da su programi većinom koncipirani za decu starijeg uzrasta: od crtaća, video-igara do muzike.

Počeo je da skuplja muziku koju je njegov mališan pažljivo slušao. Stigla je druga prinova, a sa trećim detetom rođenim pre 18 meseci, a i u međuvremenu razvojem tehnologije pametnih telefona, Bušer je rešio da to podeli sa drugim roditeljima.

Stanica Radio du-du emituje samo muziku, nema reklama i vesti. Ne čuju se samo dečje pesme već i one za roditelje od hitova grupe ABBA i Dasti Springfild do dela Šopena i Mocarta.

Pošto je imao dilemu, ovaj internet-radio preduzetnik konsultovao se s profesionalcima prilikom izbora uređivačkog koncepta: da li da postavlja melodije koje više prijaju uhu bebe ili mama i tata. Odlučio se da udovolji obema stranama. Muzika se emituje 24 sata dnevno, svih sedam dana u nedelji. Tokom jutra su življi ritmovi, dok popodnevne i večernje sate ispunjavaju note uz koje bebe mogu da zaspu. Naravno, u programu je i uvek aktuelna top-lista hitova.

Prvobitno je aplikacija bila besplatna, ali sada se naplaćuje 1,79 evra, zbog troškova isplate autorskih prava.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?