Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Mihajlović: Osnivamo budžetski fond za ekologiju

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije Zorana Mihajlović potvrdila je danas da će biti osnovan budžetski fond za zaštitu životne sredine.

Mihajlović: Osnivamo budžetski fond za ekologiju

Ona je novinarima kazala da će taj fond biti ustanovljen izmenama seta zakona iz oblasti zaštite životne sredine koji će se naći u skupštinskoj proceduri ove jeseni.

Mihajlovićeva je kazala da je ključna razlika između novog i ukinutog fonda za zaštitu životne sredine to što novi fond neće imati direktora i Upravni odbor, već će biti budžetska stavka za finansiranje projekata u toj oblasti.

Prema njenim rečima, raniji fond za zaštitu životne sredine nije vodio računa o toj oblasti, zbog čega je i ugašen.

Mihajlovićeva je istakla da se mnogi projekti koji su finasirani iz tog fonda "nalaze u policiji", dok ministarstvo polako isplaćuje dugovanja onima koji su radili projekte i podsetila da je ministarstvo prošle godine nasledilo više od šest milijardi dinara dugovanja fonda.

Mihajlovićeva je kazala da će prvi projekti iz oblasti obnovljivih izvora energije u Srbiji, koji će početi da rade, biti vetropark Plandište i mini hidroelektrane._______________________________________________________

PROČITAJTE I:

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?