Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Velšanin sagradio ekološku kuću za samo 3.600 evra

Sajmon Dejl je porodični čovek iz Velsa. Njegovo zanimanje za samoodrživost i ekološku svest učinilo je da za svoju porodicu sagradi vlastiti dom – jedno od najslađih, najtoplijih i najgostoljubivijih mesta za stanovanje koje možete zamisliti.

Velšanin sagradio ekološku kuću za samo 3.600 evra


Sajmon i njegova supruga sa dvoje dece u njoj već žive nekoliko godina, prenosi portal Zelene novine.

Koštala ga je svega 3.000 funti (nešto više od 3.600 evra). On kaže da su ga dva glavna razloga motivisala da napravi ovakvu kuću.

Prvi razlog je to što kaže da je zabavno i korisno živeti svoj život na svoj vlastiti način.

“Slediti snove čini naše duše živim”, kazao je Dejl.

Velšanin sagradio ekološku kuću za samo 3.600 evra


Ovaj talentovani fotograf i umetnik kaže da je drugi razlog želja da se pokaže da se može nešto učiniti kada je reč o ekološkom stanju naše planete, koje je, po njegovim rečima – trenutno katastrofalno.

Prilikom izgradnje kuće, Dejl nije koristio mašine, već ručne alate. Kuću greje drvima, a koristi i solarne panele kako bi iskoristio energiju sunca. Čitava kuća je “ekološka”, a nije u pitanju samo gradnja kuće već i način života, koji uključuje sadnju voća i povrća za svoje potrebe i slično.

U međuvremenu, sve se razvilo u projekt čitavog eko sela o kom novosti možete pratiti na njegovom  web sajtu, a ima i sve više onih koji bi želeli slediti njegov primer.


s8

twn Are you sure that you want to switch to desktop version?