Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Koji parovi su najsrećniji u vezi?

Koji su to parovi najsrećniji u svojim vezama?

Koji parovi su najsrećniji u vezi?

Naravno, na ovo utiče dosta faktora. Ipak, istraživači su otkrili neobičan indikator koji razlikuje parove koji su idealni za brak od onih koji to nisu: posvećeni parovi se zapravo vrlo detaljno sećaju svoje prošlosti i detalja svoje veze, za razliku od onih koji nisu toliko posvećeni jedno drugome.

Nedavna studija sa Univerziteta u Ilinoisu pratila je 232 heteroseksualna para kroz period od devet meseci kako bi videli koliko detaljno se sećaju određenih faza njihove veze. Svakog meseca, svako od njih je morao da naznači svoje "šanse za brak" sa tom osobom cifrom od 0 do 100, davši do znanja koliko je njihova veza napredovala ili nazadovala.

Kroz period od devet meseci, većina parova je prijavila progres i zadovoljstvo svojom vezom, čak i ako nije bilo tako, a istraživači su primetili da se oni koji su bili zadovoljniji svojom vezom, zapravo više sećaju zajedničke prošlosti i detalja svoje veze.

U prilog ovom otkriću idu i rezultati jedne nove studije koja je pokazala šta to veze na daljinu čini uspešnima – parovi koji se nalaze u vezama na daljinu su više u stanju da se fokusiraju na pozitivna zajednička sećanja i uspomene, i da podele to ponovo jedni sa drugima.

Studija je ispitala 533 osobe koje su u vezi bile zadnjih šest meseci, a trenutno su u vezama na daljinu u kojima su udaljeni stotinama kilometara jedno od drugoga. Oni parovi koji su bili spremniji da se prisećaju i govore o lepim zajedničkim uspomenama bili su pozitivniji u vezi svog odnosa generalno.

Ljudi generalno imaju prilično kratke reakcije na pozitivne i srećne događaje, budući da se ubrzo moraju vratiti svojoj dnevnoj rutini, dok parovi koji se nalaze u vezama na daljinu zapravo nemaju izbora i te događaje proživljavaju uvek ispočetka, budući da nisu u mogućnosti da stvaraju nove.

Poenta je – čak i ako živite u istom gradu (pogotovo ako živite u istom gradu), da odvojite malo vremena kako biste se prisetili svih lepih stvari koje vas vežu za tu osobu i srećnih trenutaka koje ste zajedno imali.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?