Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Kako da zavolite kuvanje?

Mnoge stvari koje radimo u kuhinji mogu da se odrade znatno bolje i brže, samo kada bismo znali kako. Ovo su četiri fantastična trika, koji će vam pomoći da zavolite kuvanje i kuhinju.

Kako da zavolite kuvanje?

1) LIMUN ISCEDITE HVATALJKOM ZA MESO
Najbolji svetski kuvari vole da neposredno pre serviranja jelo isprskaju sa malo limunovog soka. Ovo je sjajan trik koji na najbolji način naglašava sve ukuse u gotovo svakom jelu - od pikantne svinjenite do nežnih skampa. Ali, domaćice neretko jednostavno mrzi da vade cediljku za limun, koju kasnije treba da peru.

Rešenje je jednostavno - uzmite hvataljku kojom ste okretali meso, a limun presecite na pola. Hvataljku stisnite tako da se oba kraka spoje, i zarijte je u sredinu limuna. Okrećite limun iznad hrane, i pustite da sok curi po mesu. Hvataljka je već uprljana od mesa, pa te pravite sebi dodatne sudove za pranje, a vaše jelo će imati ukus kao da ga je pravio pravi italijanski kuvar.

2) KUVAJTE NA PARI JEFTINO I EFIKASNO
Povrće je najzdravije i zadržava najviše hranljivih jedinjenja kada se kuva na pari. Međutim, za ovo vam je potreban ili poseban aparat, koji je prilično skup, ili jedna od onih drvenih cediljki, koje se najčešće prave od bambusa i služe baš za kuvanje na pari. Istina je da vam to uopšte nije potrebno!

Povrće podjednako dobro možete da skuvate u najobičnijoj metalnoj cediljki, koju koristite za ceđenje paste i povrća. Sačuvajte novac za nešto pametnije, a brokoli ubuduće kuvajte tako što ćete iznad šerpe za ključalom vodom da stavite cediljku, i u nju poređajte brokoli. Pokrijte sve poklopcem, i za par minuta vaše povrće je gotovo, prenosi portal Žena.rs

3) SITNO ISECKAJTE LUK BEZ NOŽA
Sitno seckanje belog luka predstavlja veliki problem mnogim ženama, jer je potrebna velika preciznost i dosta strpljenja. Zato je najjednostavniji način - rende. Jednostavnu uzmite čen belog luka, sa sve kožom, i lagano pređite preko sečiva kako biste skinuli koru. Zatim polako počnite da rendate beli luk, vodeći računa da ne posečete prste.

4) NAPRAVITE SAVRŠEN LED ZA ŽURKE
Male kocke leda jesu praktične i lepe, ali kada pravite žurku mnogo je bolje da napravite velike kocke ili komade. Razlog je jednostavan - što je komad leda veći, sporije se topi. Postoje posebni, veliki kalupi za ovakve slučajeve, ali nema potrebe da dajete pare za to!

Led napravite u kalupima za mafine, bilo da su okruglog oblika ili nekog drugog po vašoj želji. Kako bi led izgledao još lepše, unutra dodajte neke voćke.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?