Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Ugasite žeđ uz pomoć hrane

U letnjim danima jako je bitno da se unosi puno tečnosti u organizam. Ipak, tečnost se ne unosi samo preko čaše već i preko ishrane.

Ugasite žeđ uz pomoć hrane

Donosimo vam listu namirnica koje će ugasiti žeđ i rehidrirati vaše telo.

Lubenica

Kraljica letnjih voćki. Sadrži približno 92% vode i jako puno antioksidansa. Lubenica neka vam bude uvek izbor broj jedan u vrelim letnjim danima, jer ne samo što će rehidrirati vaše telo već vas čuva i od opasnih bolesti.

Krastavac

On sadrži blizu 97% vode i odličan je letnji rehidrator. Koristite ga hladnog i svežeg, ali kako biste izvukli maksimum od krastavca, stavite ga u blender, sok ohladite i konzumirajte ka tokom čitavog dana.

Kivi

Sa kivijem nikada ne možete da pogrešite. To je voće koje je jednostavno zdravo i korisno za celo telo tokom svih godišnjih doba. Ne samo što je veliki rehidrator već je moćan čuvar vašeg zdravlja.

Paradajz

Paradajz sadrži približno 95% vode, ali i ogromnu količinu antioksidansa i drugih materija koje su od velike koristi za vaše telo. Koristite paradajz uvek i svuda. On je nepogreših sastojak za sva jela i pravi letnji izbor.

U letnjim danima konzumirajte jako puno vode, sveže ceđene nezaslađene sokove, kao i retke čorbe i supe koju nisu puno začinjene. Uživajte u salatama i lakoj hrani i izbegavajte alkoholne napitke.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?