Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

U Rusiju 10.000 fijata i to je to?

Menadžment Fijat automobila Srbija očekuje da će Vladimir Putin ipak održati obećanje o bescarinskom izvozu "nekih kvota" domaćih vozila u Rusiju, ali se verovatno radi o jednokratnom, a ne poslu na "duge staze", saznaje list Danas.

U Rusiju 10.000 fijata i to je to?

Nakon nedavnih susreta s premijerom Aleksandrom Vučićem i njegovim saradnicima, menadžment FAS očekuje da će Putin ipak održati obećanje, a prema nezvaničnim informacijama, veruje se da će biti odobren povlašćen status za izvoz 10.000 Fiat 500L na rusko tržište.

Srpska i ruska strana, tvrde izvori lista, rade na realizaciji načelnog dogovora sa Putinom, što znači da pored najavljene kvote, treba da se definiše i prodajna cena modela 500L u Rusiji, zatim posredstvom čije prodajno-servisne mreže bi se to vozilo i rezervni delovi prodavali na ruskom tržištu, kao i početak i rok trajanja tog poslovnog aranžmana.

Mada bi u FAS, kao i u Vladi Srbije, voleli da se, u ovom slučaju, radi o dugoročnom bescarinskom izvozu utvrđene godišnje kvote, verovatnija opcija je da će to biti jednokratni posao koji bi mogao da krene početkom ili tokom naredne godine.

Nakon prošlonedeljne pauze, zaposleni u FAS, inače, od početka ove sedmice ponovo rade u tri smene, a iz fabričkih pogona dnevno izlazi 600 automobila. Takav radni ritam predviđen je do prednovogodišnjih praznika, kada će biti poznat i plan proizvodnje i poslovanja kragujevačke fabrike u narednoj godini.

U FAS je, od početka godine do sada, prema dostupnim podacima, proizvedeno i prodajno-servisnim kućama u Evropi i Severnoj Americi isporučeno više od 100.000 vozila. Vrednost izvoza 500L za devet ovogodišnjih meseci uveliko je premašila milijardu dolara.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?