Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Besplatni tehnički pregledi vozila

Svi vozači moći će od danas pa do 29. novembra da obave besplatan tehnički pregled svojih vozila na više od 150 linija tehničkog pregleda širom Srbije, u okviru akcije "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo".

Besplatni tehnički pregledi vozila

Auto-moto savez Srbije (AMSS), koji tradicionalno organizuje akciju u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP-a Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, poziva vozače da besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila.

"Uprava saobraćajne policije će tokom trajanja ove zajedničke akcije u redovnim saobraćajnim kontrolama obaveštavati vozače da mogu da iskoriste pruženu mogućnost i besplatno prekontrolišu svoja vozila", navodi se u saopštenju AMSS-a.

Adrese centara za vanredni tehnički pregled objavljene su na sajtu AMSS www.amss.org.rs, a informacija o najbližem centru može se dobiti i pozivom na poznati broj Operativnog centra AMSS - 1987.

AMSS ističe značaj akcije navodeći da je kroz više od 15.000 tehničkih pregleda obavljenih tokom ranijih akcija Ispravno vozilo - bezbedno vozilo" utvrđeno da je gotovo svako treće pregledano vozilo bilo neispravno.

U letnjoj akciji je utvrđeno da je preko 32 procenata s neispravnim kočnicama, oko 13 procenata s neispravnim sistemom za upravljanje, a 31 odsto s neispravnom svetlosnom signalizacijom, naveo je AMSS.

"Veoma je važno da ovu akciju AMSS-a iskoristi što više vozača, jer se s brojem tehnički ispravnih vozila povećava bezbednost saobraćaja, sprečavaju se ljudske žrtve i utiče direktno na opštu svest i odgovornost u saobraćajnoj kulturi", navodi se u saopštenju.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?