Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Tehnički pregled poskupljuje na 2.500 dinara od Nove godine

Od Nove godine će za registraciju vozila biti uvedeno obavezno fotografisanje putničkog automobila na liniji tehničkog pregleda, ali i određena najniža cena ove usluge od 2.500 dinara bez PDV.

Tehnički pregled poskupljuje na 2.500 dinara od Nove godine

Najava ministra policije Nebojše Stefanovića da će se u sklopu predviđenih izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja posebna pažnja posvetiti Pravilniku o tehničkoj ispravnosti vozila, naišla je na odobravanje Udruženja tehničkih pregleda Srbije.

"Mi od 2009. godine pokušavamo da ukažemo na činjenicu da je i dalje u mnogim gradovima moguće besplatno "obaviti" tehnički ili po veoma niskim cenama, bez dovoženja vozila na liniju pregleda", objašnjava predsednik Udruženja tehničkih pregleda Srbije Trifun Stojanović. On kaže da su poslali na desetine dopisa nadležnim državnim organima i da su sada stvari najzad "krenule sa mrtve tačke".

"Naša procena je da zbog nelegalnih aktivnosti država godišnje gubi oko milijardu dinara, pri čemu su ugrožena i radna mesta oko 4.000 radnika koji rade u preduzećima koja obavljaju usluge tehničkih pregleda pošteno jer ne mogu da izdrže nelojalnu konkurenciju. Nekoliko strukovnih udruženja poslalo je nadležnim ministarstvima i svoj predlog najniže cene tehničkog pregleda vozila. Mislimo da smo predložili stvarne, realne cene ove usluge. Ako je određena najniža cena obuke za vozače, to bi moralo da se uradi i sa tehničkim pregledima", kaže Stojanović.

Iako MUP nije zvanično potvrdio kada će biti donete nove odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja, a u sklopu njega i Pravilnik o tehničkim pregledima, očekuje se da će nove odredbe stupiti na snagu već 1. januara 2015.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?