Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Neizvesna budućnost marke Lancia

Iz FIAT-a stiže vest koja neće obradovati fanove nekad čuvene marke Lancia. Planirana reorganizacija do 2018. podrazumeva ukidanje svih modela osim Ypsilona, što bi moglo da predstavlja uvod u gašenje ovog brenda.

Neizvesna budućnost marke Lancia

Početkom godine pojavile su se informacije da će FIAT ograničiti prodaju modela marke Lancia samo na italijansko tržište. Ovu vest potvrdio je u utorak jedan od direktora FIAT-a, Alfredo Altavilla.

On je dodao i da je u planu gašenje modela Delta, Thema i Voyager, što praktično znači da će Lancia ostati samo sa jednim modelom, Ypsilon, koji će se uz to prodavati isključivo u Italiji.

Održivost automobilske marke sa samo jednim modelom, dostupnim na jednom jedinom tržištu, koji se uz to ne proizvodi u velikom tiražu veoma je diskutabilna, pa bi FIAT nakon okončanja proizvodnje aktuelne generacije Ypsilona mogao da donese odluku da potpuno ugasi brend Lancia.

Fanovi marke Lancia već duže vreme upozoravaju da rukovodstvo FIAT-a na čelu sa Serđom Markioneom poslednjih godina donosi odluke koje su štetne po taj brend.

Najviše im je smetalo što se Chryslerovi automobili pretvaraju u Lancia klonove, pa su čak pokrenuli i Facebook grupu kako bi skrenuli pažnju na urušavanje imidža italijanskog proizvođača.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?