Informativni internet portal Rume | www.grad-ruma.net

Najveći problemi u saobraćaju - nevezivanje pojaseva i mobilni

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović izjavio je danas da još zabrinjava upotreba mobilnog telefona učesnika u saobraćaju i da u ovom trenutku 80 odsto roditelja u Srbiji voze decu, a da ih u vozilu ne vežu pojasom.

Najveći problemi u saobraćaju - nevezivanje pojaseva i mobilni

Okanović je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da zato najviše mališana u Srbiji u saobraćaju strada, ne kao pešaci, ni kao biciklisti, nego kao putnici u vozilu, jer nisu bili vezani pojasom.

On je naglasio da bi učesnici u saobraćaju morali da "angažuju čula vida i sluha", odnosno da vozači, pešaci i biciklisti ne bi trebalo u toku vožnje i prelaska kolovoza, da upotrebljavaju mobilni telefon, niti da slušaju preglasne audio uređaje, niti da drže slušalice u ušima.

"Najblaže kazne su 5.000 dinara, ali su najteže kazne da vas više nema na ovom svetu, da završite u bolnici, da ostanete invalid", upozorio je Okanović.

Okanović je ocenio da se akcijom "Kada voziš parkiraj telefon", Telekoma, MUP-a i Komiteta za bezbednost saobraćaja uspelo u promeni ponašanja dobrog dela učesnika u saobraćaju i vozača, ali da i dalje zabrinjava stepen upotrebe mobilnog telefona.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja je upozorio i na opasnosti po bezbednost u saobraćaju zbog prebrze vožnje, kao i vožnje pod dejstvom alkohola.


s8


twn Are you sure that you want to switch to desktop version?